Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη φιέστα Κεραμέως – Μητσοτάκη τη Δευτέρα

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη φιέστα Κεραμέως – Μητσοτάκη τη Δευτέρα

Σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και ΕΛΜΕ καλούν τη Δευτέρα 20/2 στις 5μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μουσικής, ημέρα κατά την οποία η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρουσία του πρωθυπουργού, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης της «αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολούθησε την τελευταία τετραετία», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά τα εκπαιδευτικά σωματεία. Η προσυγκέντρωση των σωματείων έχει οριστεί για τις 4.30μμ στο πάρκο Ελευθερίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής.

Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη σε σύσκεψη συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων την Τετάρτη 15/2 αμέσως μετά τη μεγαλειώδη απεργία και κινητοποίηση στους δρόμους της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο ΠΕ «Αριστοτέλης», οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν ενάντια στη φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη και την προσπάθεια διαφήμισης της καταστροφικής αντιεκπαιδευτικής τους πολιτικής της τετραετίας. Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του χαρακτηριστικά, «να δείξουμε στην πράξη και να βροντοφωνάξουμε ότι οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη, δεν υποτάχτηκαν αλλά αντίθετα ακύρωσαν τις προσπάθειες Κεραμέως και κυβέρνησης να επιβάλλουν τις ηλεκτρονικές εκλογές και να παρέμβουν στη λειτουργία των σωματείων, την τηλε-“εκπαίδευση” και την διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις κάμερες στην τάξη, την αυτοαξιολόγηση, τις εξετάσεις PISA».

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη, ημέρα πανεκπαιδευτικής πανελλαδικής απεργίας, χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν απαιτώντας «την ανατροπή της αξιολόγησης, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του σχολείου της αγοράς, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ», αλλά και της «αντεργατικής πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της απογείωσης της και της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων για την κερδοφορία των οικονομικών ελίτ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter