Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων για τις συντάξεις πείνας και την ακρίβεια

Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων για τις συντάξεις πείνας και την ακρίβεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πραγματοποιούν οργανώσεις συνταξιούχων.

Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες οργανώσεις σε υπόμνημά τους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, οι περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι τα προηγούμενα χρόνια είναι συντριπτικές.

«Οι μειώσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, έχουν δημιουργήσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Τονίζουν δε ότι, εδώ και αρκετό καιρό, «η κατάστασή τους γίνεται ακόμη πιο τραγική, λόγω της ακρίβειας, που τους αφαιρεί ακόμη δύο συντάξεις τον χρόνο».

Μεταξύ άλλων οι οργανώσεις σημειώνουν ότι διεκδικούν τα εξής:

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, με κατώτερη σύνταξη τα 650 ευρώ, τα δώρα τους, τα αναδρομικά του 11μήνου των ετών 2015-2016 σε όλους τους συνταξιούχους, στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, αφορολόγητα.

-Το ψηφισμένο 0,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2020-2022.

-Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

-Να σταματήσουν οι ανατιμήσεις με άμεσες μειώσεις στις τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και την ενέργεια.

-Να αποδοθούν άμεσα οι συνδρομές που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους για τις ανάγκες των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

 

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter