Συγκέντρωση σωματείων κατά νόμου Χατζηδάκη την Πέμπτη στην Αθήνα

Συγκέντρωση σωματείων κατά νόμου Χατζηδάκη την Πέμπτη στην Αθήνα

Εργατική συγκέντρωση ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, έναν χρόνο μετά την ψήφισή του στη βουλή, διοργανώνουν την Πέμπτη 16 Ιουνίου πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στις 7.00 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στη βουλή

Στο σχετικό κάλεσμά τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Ο αγώνας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και των αντεργατικών νόμων συνεχίζεται! Η κυβέρνηση με επιμονή και με πυγμή προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο Χατζηδάκη με τις αντεργατικές (χτύπημα 8ωρου και ευέλικτα ωράρια, καταστρατήγηση της Κυριακάτικης αργίας, διατάξεις σχετικά με τις απολύσεις, σχετικά με το ανώτατο όριο των υπερωριών που έχει αυξηθεί και το κόστος των υπερωριών που έχει μειωθεί…) και τις αντι-συνδικαλιστικές του διατάξεις (παρεμβάσεις στη λειτουργία των σωματείων, υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας κ.λπ.).

Η ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολυθεί στον κόσμο της εργασίας με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξευτελιστικούς μισθούς (και την «αύξηση» κοροϊδία), την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την επισφάλεια, την εξάπλωση της μαύρης / ανασφάλιστης εργασίας, τις απολύσεις, τη μεταφορά στις πλάτες του λαού του κόστους από την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, όλα αυτά γεννούν αγανάκτηση και διάθεση αντίστασης. Τις εργατικές – λαϊκές αντιδράσεις θέλουν να αποτρέψουν. Γι’ αυτό εντείνουν την κρατική καταστολή, γι’ αυτό θωρακίζουν το αντι-δημοκρατικό τους οπλοστάσιο.

Ο νόμος Χατζηδάκη στοχεύει να βάλει στον γύψο τους εργατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, ώστε να εξασφαλιστεί η υποταγή στις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιλογές. Ο αγώνας για να ανατραπεί ο νόμος 4808/21 είναι μονόδρομος για τους εργαζομένους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για να υπάρξουν διεκδικήσεις και εργατικές νίκες πρέπει να συγκρουστούμε με τον νόμο έκτρωμα, το νόμο Χατζηδάκη.

Δεν υποτασσόμαστε στην «πραγματικότητα» πως έχει ψηφιστεί και είναι νόμος του κράτους… Παλεύουμε για την κατάργησή του. Τα ταξικά σωματεία καλούν σε απειθαρχία και παρατεταμένο αγώνα.

Συντονιζόμαστε μαζί με σωματεία και εργατικές συλλογικότητες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Χρειάζεται πανεργατικό μέτωπο.

Η Διαδήλωση στις 16 Ιούνη, ένα χρόνο μετά την ψήφιση στη Βουλή του νόμου Χατζηδάκη, θα είναι μια ακόμη στιγμή σε αυτόν τον παρατεταμένο αγώνα.

Πέμπτη 16 Ιούνη βγαίνουμε και πάλι στο δρόμο. Διαδηλώνουμε! Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter