Συγκέντρωση στο μνημείο του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου ενάντια στην αποφυλάκιση Κορκονέα

Συγκέντρωση στο μνημείο του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου ενάντια στην αποφυλάκιση Κορκονέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του Εφετείου Λαμίας που αποφυλακίζει τον δολοφόνο του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου Επ. Κορκονεα την Τρίτη 5 Ιουλίου στις  20:00, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

«Η απόφαση της αποφυλάκισης του Κορκονέα δεν αποτελεί μόνο μια απόφαση επιβράβευσης των αστυνομικών δολοφονιών, αλλά και μια απόφαση που επιζητεί να ξαναγράψει την ίδια την ιστορία. Την ιστορία του Δεκέμβρη, την ιστορία του Αλέξανδρου, την ιστορία του κινήματος. Η δικαιοσύνη του δρόμου θα πρέπει να είναι αυτή που θα επαναφέρει την ανατρεπτική μνήμη στο προσκήνιο της ιστορίας» αναφέρει η Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες.  
 

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Η προκλητική αποφυλάκιση του αμετανόητου μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα από το εφετείο της Λαμίας έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το σύνθημα που ακούγεται μέχρι και τις μέρες μας στις αμερικανικές μητροπόλεις ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες αφροαμερικανών από την αστυνομία.

Η αστική δικαιοσύνη, ως βασικός πυλώνας του κράτους, αλληθωρίζει μόνιμα υπερασπιζόμενη την κυρίαρχη τάξη. Από την αστυνομική βία, το οικονομικό έγκλημα, τους μαφιόζους-καπιταλιστές, έως τα πολιτικά σκάνδαλα, η αστική δικαιοσύνη έχει έναν και μοναδικό ρόλο. Να υπερασπιστεί τα ταξικά συμφέροντα όσων εκπροσωπεί. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του κράτους, του οποίου αποτελεί βασικό τμήμα.

Γι’ αυτό και την ίδια στιγμή που το εφετείο Λαμίας αποφυλακίζει τον Κορκονέα, βασανίζει και εξοντώνει τον αναρχικό σύντροφο και απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Γιατί ο Κορκονέας συμβολίζει την κρατική βία και τρομοκρατία, και η πράξη του πρέπει όσο γίνεται να επιβραβευτεί, ώστε να σταλεί το μήνυμα σε όλους τους ένστολους υποψήφιους φονιάδες ότι το κράτος φροντίζει όσο μπορεί τα δικά του παιδιά. Ενώ, αντίθετα, ο Γιάννης συμβολίζει την αντίσταση και την εξέγερση στην καπιταλιστική πανούκλα, την αποφασιστικότητα που πηγάζει μέσα από την αντίσταση, τον αγώνα ενάντια στις φυλακές και τους νόμους τους.

Η δολοφονική αστυνομική βία δεν μπορεί να τιμωρηθεί από τα αστικά δικαστήρια γιατί οι δολοφονίες που διαπράττουν οι αστυνομικοί ασκούνται στα πλαίσια των καθηκόντων τους, της υπεράσπισης της κοινωνικής ειρήνης που επιβάλλει ο καπιταλισμός. Το ίδιο συμβαίνει παντού, το ίδιο θα συμβεί και εδώ.

Με τις μικρές μας δυνάμεις πρέπει να καταδεικνύουμε τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις, την απύθμενη υποκρισία τους, το αίμα που έχουν στα χέρια τους. Πρέπει να προπαγανδίζουμε την ανάγκη να οργανωθούμε, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να μη φοβηθούμε την επιλογή της αντίστασης.

Όπως έχουμε ξαναπεί: “Η μνήμη που δημιουργεί η αστική τάξη είναι μνήμη καθηλωμένη στις επαναλήψεις του παρόντος, είναι μνήμη που παρουσιάζεται σκόπιμα ως συλλογική, αλλά είναι ταξικά προσδιορισμένη. Είναι μνήμη που κωδικοποιεί όλες τις επιβαλλόμενες συμπεριφορές και στη συνέχεια τις επιβάλλει μέσω του πληροφοριακού πολέμου των επιτελείων της κυρίαρχης προπαγάνδας. Είναι μνήμη που φοράει άλλη μια αλυσίδα -αυτή τη φορά σημειολογική/ιδεολογική- στα πόδια μας. Είναι η μνήμη του άσχημου και θλιβερού κόσμου τους.”

Η απόφαση του εφετείου της Λαμίας δεν αποτελεί μόνο μια απόφαση επιβράβευσης των αστυνομικών δολοφονιών, αλλά και μια απόφαση που επιζητεί να ξαναγράψει την ίδια την ιστορία. Την ιστορία του Δεκέμβρη, την ιστορία του Αλέξανδρου, την ιστορία του κινήματος. Η δικαιοσύνη του δρόμου θα πρέπει να είναι αυτή που θα επαναφέρει την ανατρεπτική μνήμη στο προσκήνιο της ιστορίας.

Ως μια απειροελάχιστη αρχική κίνηση, καλούμε σε συγκέντρωση για την υπεράσπιση της ιστορικής-συλλογικής μας μνήμης την Τρίτη 5 Ιούλη, ώρα 20:00, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στο μνημείο του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter