Συγκεντρωμένοι μέσα στο Πολυτεχνείο καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην πορεία και τις εκδηλώσεις – Στο σημείο τα ΜΑΤ

Συγκεντρωμένοι μέσα στο Πολυτεχνείο καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην πορεία και τις εκδηλώσεις – Στο σημείο τα ΜΑΤ

Περίπου 50 άτομα μπήκαν από χθες Πέμπτη στον χώρο του Πολυτεχνείου και φωνάζουν και καλούν τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, αλλά και στην καθιερωμένη πορεία. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις των ΜΑΤ.

Έχει αναρτηθεί πανό που γράφει «Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία». 

Όπως εξηγούν ο λόγος που μπήκαν χτες ήταν γιατί ήξεραν ότι «από σήμερα η σχολή θα έμπαινε σε lockdown και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη»  Οι ίδιοι διευκρινίζουν ότι δεν έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, και ότι ο χώρος είναι «ανοιχτός με εργαζόμενους /ες και δεν έχει παρεμποδιστεί καμιά λειτουργία του ιδρύματος».

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή για αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης.

Το κείμενο της πρωτοβουλίας

Σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι μπήκαμε στο πολυτεχνείο 50 σύντροφοι και συντρόφισσες από ανοιχτές συνελεύσεις αγώνα, συλλογικότητες φοιτητικά σχήματα και στέκια.

Αναρτήσαμε πανώ με την επιγραφη “δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία” στην συνέχεια ξεκινήσαμε μικροφωνική, δημοσίευση και μοίρασμα κειμένου-πολιτικής τοποθέτησης. Συνοπτικά ο λογος της δράσης μας έχει στόχο ένα ανοιχτό πολυτεχνειο όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης. Ο λόγος που μπήκαμε σήμερα ήταν γιατί γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη.

Η δράση μας λοιπόν αποτελεί πράξη αντιστασης προς την απαγόρευση του τριημέρου και της πορείας, όπως και μια δράση απέναντι στην κρατική διαχείριση του covid19. Ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας που αποτελεί κατασταλτική αιχμή και την θανατοπολιτική του κράτους απέναντι στην κοινωνική βάση. Η σύνδεση του αγώνα μας με την εξέγερση του πολυτεχνειου και τον αντιδικτατορικό αγώνα αναλύεται διεξοδικά στην ανακοινωσή μας:

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε μέχρι τις 7μ.μ. καθόλη την διάρκεια οι πύλες της Τοσίτσα και της Στουρνάρη ήταν ανοιχτές και κόσμος μπαινόβγαινε άνετα σε σημείο που ειμασταν τουλάχιστον 120 άτομα. Στις 7μ.μ. πραγματοποιήθηκε ανακοινωμένη συνέλευση όπου επικύρωσε την πολιτική στόχευση του εγχειρήματος – ανοιχτό πολυτεχνείο, πραγματοποίηση τριημέρου.

Αποφασίστηκε να γραφτεί ένα κείμενο καλεσματος σε εργαζόμενους/ες μαθητες/τριες, φοιτητές/τριες για κοινή διαδικασία σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν αναλυθεί. Αποφασίστηκε μικροφωνική αυριο 8 το πρωί και εκ νέου συνέλευση στις 5μ.μ. Κάποια ώρα μετά το τέλος της συνέλευσης οι μπάτσοι που βρίσκονται περιμετρικά ξεκίνησαν να παρενοχλούν κόσμο που περναγε απ έξω, ντελιβεραδες και αμάξια με αποτελεσμα καποιες εξακρίβωση και κάποιες προσαγωγές. Το κρατικό κανάλι τελείως προβοκατόρικα αναφέρει την παρουσία μας στον χώρο ως κατάληψη προσπαθώντας να κλιμακώσει το ενδεχόμενο καταστολής. Ο χώρος είναι ανοιχτός με εργαζόμενους /ες και δεν έχει παρεμποδιστεί καμιά λειτουργία του ιδρύματος. Αν κάναμε κατάληψη θα το λέγαμε, δεν ντρεπόμαστε. Οι καταλήψεις είναι ένα μέσο αγώνα που υπερασπιζόμαστε.

– Όλοι και όλες στο πολυτεχνείο.

-Να το καταστήσουμε ξανά ένα κέντρο αγώνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter