Συγκεντρώσεις για ακύρωση προστίμων και διώξεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

Συγκεντρώσεις για ακύρωση προστίμων και διώξεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

Kινητοποίηση ενάντια στα πρόστιμα και τις διώξεις πραγματοποιούν σήμερα Σάββατο επιτροπές και Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης, εργατικά σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες.

Στην Αθήνα οι διοργανωτές κάλεσαν στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους, στα Ιωάννινα στη Νομαρχία, καθώς και σε άλλες πόλεις. 

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές υπό την ασφυκτική παρουσία πλήθους αστυνομικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί απέναντί τους. Στην αρχή η ΕΛΑΣ δεν επέτρεπε το “άπλωμα” των συγκεντρωμένων που τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις. Στη συνέχεια, η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων ανάγκασε την αστυνομία να υποχωρήσει και έτσι τους επιτράπηκε να πατήσουν στο οδόστρωμα της λεωφόρου Αμαλίας. 

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή αρκετών διαδηλωτών. 

Στόχος των κινητοποιήσεων είναι να προασπιστεί το δικαίωμα στους αγώνες, σε αντίθεση με τον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης. Απαιτούν να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες από τις κινητοποιήσεις. Καταδικάζουν την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Να σημειωθεί ότι δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών με τη σύσκεψή τους στις 17/1, όπως και εργατικές παρατάξεις και σχήματα, με δική τους σύσκεψη στις 23/1, καλούσαν στη συγκέντρωση του Συντάγματος. 

«Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ο έλεγχος των μετακινήσεων και τα πρόστιμα για όλο τον πληθυσμό είναι το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο στήνεται το αντιδημοκρατικό καθεστώς για μόνιμη απαγόρευση των κινητοποιήσεων. Η ενεργοποίηση του νόμου των διαδηλώσεων με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ότι σχηματίζει δικογραφία για κινητοποιήσεις αποτελεί μια νέα κλιμάκωση. Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι η απάντηση στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό του συστήματος και η ασπίδα για την προστασία όλων», τονίζεται στο κάλεσμα στις συγκεντρώσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter