Συγκεντρώσεις σε Χίο και Λέσβο κατά των νέων κλειστών δομών – Νέα ρίψη χημικών

Συγκεντρώσεις σε Χίο και Λέσβο κατά των νέων κλειστών δομών – Νέα ρίψη χημικών

Ένταση επικρατεί για μία ακόμα ημέρα σε Λέσβο και Χίο την ώρα που τα δύο νησιά έχουν κηρύξει γενική απεργία.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr για ακόμα μία μέρα, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, ο κόσμος συγκεντρώνεται στο Διαβολόρεμα με έκκληση να πάει κι άλλος κόσμος από τα χωριά της Καλλόνης. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει μπλόκο στην περιοχή των Λάμπου Μύλων απαγορεύοντας στους οδηγούς από Μυτιλήνη να πάνε προς την Καλλονή.

Επίσης, γίνεται έκκληση στα χωριά της Καλλονής να μεταβούν στο Διαβολόρεμα.

Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμους έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς μετά το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου ενάντια στα επεισόδια των ΜΑΤ.

Κλειστές οι επιχειρήσεις

Οι καταστηματάρχες στη Μυτιλήνη έβαλαν μαζικά λουκέτο στις επιχειρηματίες τους, αγανακτώντας με τα πρωτοφανή επεισόδια που συμβαίνουν επί 48ωρου βάσης, με τη συνεχή ρίψη δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού κατά κατοίκων στην Καράβα και το Διαβολόρεμα.

Συγκεντρώσεις και στη Χίο

Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11 στην Πλατεία Βουνακίου στη Χίο όπου πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί. 

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας τη βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών».







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter