Συγκεντρώσεις την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη ρατσιστική δολοφονία στις ΗΠΑ

Συγκεντρώσεις την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη ρατσιστική δολοφονία στις ΗΠΑ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Αμερικανούς πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία, απευθύνουν, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Ανάλογες κινητοποιήσεις προς το προξενείο των ΗΠΑ θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στο Σύνταγμα στις 6:30, σημειώνοντας ότι τα γεγονότα στις ΗΠΑ θυμίζουν έντονα όσα ακολούθησαν στη χώρα μας το 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί επίσης στις 19:00 στο Σύνταγμα επισημαίνοντας ότι «με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ βασανίζουν και δολοφονούν στο Ιράκ και στη Λατινική Αμερική βασανίζουν και σκοτώνουν πολίτες τους». 

Κοινό κάλεσμα για τις 19:00 με τον τίτλο “I can’t breath” απευθύνουν οι Αναμέτρηση- Ομάδα Κομμουνιστών/ στριών, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Αριστερή Ανασύνθεση, Διεθνικιστική Εργατική Αριστερά, Κρίση και Κριτική, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο και Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά. Στο Σύνταγμα καλούν επίσης η ομάδα αναρχικών κομμουνιστών «Ταξική Αντεπίθεση», η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση και η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ). 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter