Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα – Στήριξη και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα – Στήριξη και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα, την νεαρή πανεπιστημιακό που, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Documento, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη με βάση ένα έωλο κατηγορητήριο, έχει προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή.

Σωματεία και φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και πλήθος αλληλέγγυων καλούν στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, απαιτώντας την άμεση αναστολή έκτισης της ποινής της Ηριάννας κατά την εκδίκαση της σχετικής αίτησης τη Δευτέρα στο Εφετείο.

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα εξέδωσε και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών. Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για μια «ανάλγητη, αναιτιολόγητη απόφαση, που ποινικοποιεί τις προσωπικές σχέσεις και εντείνει το ζοφερό κλίμα μιας απολύτως ταξικής δικαιοσύνης. Στη θέση της Ηριάννας θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας από εμάς.»

«Η πολιτική που τσακίζει το λαό και τη νεολαία πάει χέρι-χέρι με πλέγμα νόμων και μηχανισμών καταστολής. Η μόνη απάντηση είναι η οργάνωση της πάλης για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, μέσα από την ισχυροποίηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. 

Παράλληλα σε βιντεάκι που αναρτήθηκε στο youtube παρουσιάζονται συνοπτικά τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης, ενώ απευθύνεται κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter