Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΟΤΕ πραγματοποιείται από το πρωί έξω από το κατάστημα της εταιρείας στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό «γύρισαν την πλάτη στις αστυνομικές μεθόδους της Διοίκησης και συμμετείχαν ακόμη πιο μαζικά στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις».

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση υποστήριξης προς τους εργαζόμενους καταγγέλλει την διοίκηση του ΟΤΕ διότι με «την πρακτική ψευδών μηνύσεων οδήγησε σε συλλήψεις απεργών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, με εμφανέστατο σκοπό και στόχο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους».

Επίσης η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί την κυβέρνηση. Πριν από λίγους μήνες ο κ. Μητσοτάκης περιέγραφε τον ΟΤΕ ως το πλέον επιτυχημένο επιχειρηματικό και εργασιακό μοντέλο που θα έπρεπε να γενικευτεί. Σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στα 650 ευρώ το μήνα, η εταιρεία προχωρεί εδώ και μήνες σε απολύσεις για χρηματοοικονομικούς λόγους, ενώ στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται.»

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη η ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει

«Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές – αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις 21/12/2019 με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή ΣΣΕ που να προασπίζει τα θεσμικά και οικονομικά μας δικαιώματα. Όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε θεσμικά καλώντας επανειλημμένα τη Διοίκηση σε διάλογο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Δηλώνουμε ότι όλο αυτό το διάστημα η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι λειτουργήσαμε υπό το φως της μέρας, αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για το δίκαιο των αιτημάτων μας παρά τον σκοταδισμό που προσπάθησαν να επιβάλλουν συγκεκριμένα κέντρα της διοίκησης.

Την καλούμε την ύστατη τούτη ώρα να αντιληφθεί πως η εμμονή σε λανθασμένες αποφάσεις της και στρατηγικές κάνει τεράστια ζημιά στην Επιχείρηση και έχουν την συνολική ευθύνη για αυτό. Θέλουμε να δηλώσουμε επίσης ότι εξωθεσμικές λειτουργίες και αντιδράσεις δεν μας εκφράζουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter