Συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στην ψήφιση της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς – Ποιοι καλούν

Συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στην ψήφιση της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς – Ποιοι καλούν

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στη ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει ποινές φυλάκισης σε όσους προσπαθούν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας καλούν η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον αντιδημοκρατικό και αντεργατικό της κατήφορο». «Η Κυβέρνηση, μετά την τροπολογία για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, βάζει στο στόχαστρο όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, καθώς κατέθεσε τροπολογία για την ποινικοποίηση της δράσης τους, με σκοπό να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή και να τους τρομοκρατήσει. Και μόνον από αυτό, καταρρίπτεται το κυβερνητικό ‘’αφήγημα’’, πως δεν κινδυνεύουν οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

»Οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούμαστε ούτε από την αστυνομική καταστολή, ούτε από την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες στα ειρηνοδικεία και όπου διενεργούνται πλειστηριασμοί και θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Με συντονισμό, οργάνωση και ενωτικές κινητοποιήσεις θα ακυρώσουμε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς», σημειώνει η τριτοβάθμια Ένωση των Δημοσίων Υπαλλήλων, που καλεί σε συγκέντρωση στις 16:00 στο Σύνταγμα.

«Σήμερα ψηφίζει η κυβέρνηση στη Βουλή τροπολογία που διώκει αυτεπάγγελτα όποιον διακόψει πλειστηριασμό, με ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι 6 μήνες κατά ελάχιστο. Είναι ακόμη μια πρόκληση η οποία και αυτή θα πάρει την ανάλογη απάντηση από το οργανωμένο εργατικό κίνημα», αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει σε μέτρα καταστολής ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα που αντιδρά στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Πριν λίγες μέρες στο στόχαστρο τους μπήκε η απεργία, σήμερα οι κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία, αύριο όπου επιτάσσουν τα μονοπώλια για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους. Ο κατήφορός τους δεν έχει σταματημό», αναφέρει το ΠΑΜΕ καλώντας σε συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, που καλεί επίσης στις 16:00 στο Σύνταγμα, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με εκπρόθεσμη τροπολογία της τελευταίας στιγμής, προχωράει στο αντιδραστικό, χουντικής έμπνευσης, μέτρο της αυτεπάγγελτης δίωξης ενάντια στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες κατά των πλειστηριασμών, που διεκδικούν την άμεση προστασία της στέγης καθώς και ό,τι απέμεινε σαν περιουσία στα λαϊκά νοικοκυριά και κινητοποιούνται μαχητικά και στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Αν νομίζει η σημερινή κυβέρνηση ότι θα τρομάξει και θα στριμώξει στη γωνία το λαϊκό κίνημα, ό,τι δεν έχουν πετύχει κυβερνήσεις και κυβερνήσεις – όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι πρώην “αριστεροί” του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ γελασμένη.»

«Η πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των τραπεζών, του κεφαλαίου γενικότερα, πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Μετά την προσπάθεια για ουσιαστική κατάργηση της απεργίας – εντολή ΣΕΒ, “ιδιώνυμο” για τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών», καταλήγει ο ΣΥΣΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «το κίνημα θα υπερασπιστεί και το δικαίωμα στη στέγη, μέχρι να πετύχει τους στόχους του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter