Συγκέντρωση στην Ευελπίδων για τους συλληφθέντες στο φοιτητικό συλλαλητήριο (Photos – Video)

Συγκέντρωση στην Ευελπίδων για τους συλληφθέντες στο φοιτητικό συλλαλητήριο (Photos – Video)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στην Ευελπίδων. 

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινή κινητοποίηση η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 52 προσαγωγές  με τις 27 από αυτές να μετατρέπονται σε συλλήψεις. 

Σύμφωνα με καταγγελίες περί αστυνομικής αυθαιρεσίας άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε κατασκευή κατηγοριών κατά των συλληφθέντων. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαιρεσίας είναι φοιτητής ο οποίος προσήχθη και τελικώς συνελήφθη επειδή κατά την αποχώρησή του από την πορεία, έβγαλε το κινητό του και ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί τις βιαιοπραγίες των ανδρών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ανησυχητικές είναι και οι καταγγελίες του πρώην πρύτανη του Ε.Μ.Π., Νίκου Μαρκάτου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό real fm έκανε λόγο για αγριότητες της αστυνομίας με τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές να διακομίζονται το απόγευμα της Τετάρτης στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. 

«Ανέβαιναν με τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια. Τραυμάτισαν κοπέλα με μηχανάκι η οποία νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλεύεται και ο γιος μου τον οποίο έσπρωξαν έπεσε και έβγαλε τον ώμο του. Και με πυροσβεστήρα ένας αστυνομικός έσπασε το σαγόνι και έβγαλε τα δόντια από φοιτητή που και αυτός βρίσκεται στο νοσοκομείο», είπε ο πρώην πρύτανης και ξεκαθάρισε πως θα κινηθεί νομικά κατά της αστυνομίας. 

Την ίδια ώρα υπήρξαν καταγγελίες για αστυνομική βία και μέσα στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης 

Το επόμενο ραντεβού των φοιτητών είναι σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα. 






Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter