Συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ υπέρ της ύπαρξης δύο κρατών

Συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ υπέρ της ύπαρξης δύο κρατών

Τη λύση της ύπαρξης ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα σε αυτό του Ισραήλ, ζήτησαν χιλιάδες Ισραηλινοί που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσά τους, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του Παλαιστίνιου ηγέτη.

Πάνω από 15.000 Ισραηλινοί συμμετείχαν σε  συλλαλητήριο στο Τελ Αβίβ, ζητώντας να γίνουν επιτέλους βήματα προς την πολυαναμενόμενη λύση των δύο κρατών, σχεδόν 50 χρόνια από τότε που κατέλαβε το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρζογκ, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος,είπε πως οι πιθανότητες για ειρήνη σπαταλιούνται, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι σπέρνει τον φόβο και τον διχασμό..

 Ισραηλινοί υποστηρικτές της ύπαρξης ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης και της μη κυβερνητικής ομάδας Peace Now, άκουσαν να διαβάζεται ένα γραπτό μήνυμα από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ότι ήρθε η ώρα για τους δύο λαούς να «συμβιώσουν αρμονικά». «Είναι καιρός να ζήσουμε μαζί σε αρμονία, με ασφάλεια και σταθερότητα» δήλωνε στο μήνυμά του ο Αμπάς.

Πηγή: DW

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter