Συγκέντρωση συνταξιούχων στις 09:00 κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Συγκέντρωση συνταξιούχων στις 09:00 κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Κάλεσμα στα μέλη του αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας κάνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) για να δώσουν δυναμικό «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 9.00 το πρωί όταν θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του σώματος, η αίτηση ακύρωσης των συνταξιουχικών οργανώσεων κατά του νόμου Κατρούγκαλου.

Όπως αναφέρει το ΕΚΑ στο κάλεσμά του, οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019, λόγω των περικοπών που προβλέπει ο νόμος 4387/2016 του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τον αγώνα των συνταξιούχων στηρίζει με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του δεκαήμερου κινητοποιήσεων με διαδηλώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι δραματικές περικοπές στις συντάξεις, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, οι απαράδεκτες διατάξεις περί χηρείας, η καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, τα προβλήματα στην περίθαλψη και γενικότερα τα μνημονιακά μέτρα έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και τους απόμαχους της δουλειάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter