Συγκέντρωση υπογραφών για να μπει «φρένο» στον δανεισμό αρχαιοτήτων σε μουσεία εκτός Ελλάδας

Ηλεκτρονικές υπογραφές συγκεντρώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων για να μπει ένα «φρένο» στον μακροχρόνιο, έως 50 χρόνια, δανεισμό αρχαιοτήτων σε Μουσεία εκτός χώρας.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων είχε εξαρχής επισημάνει τους κινδύνους από την ρύθμιση που προέβλεπε τη μακροχρόνια εξαγωγή αρχαιοτήτων από τη χώρα, με την μορφή του "δανεισμού" σε μουσεία της αλλοδαπής.

Γι' αυτό και είχε ζητήσει, χωρίς να εισακουστεί, την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης από το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, το οποίο υπερψηφίστηκε τελικά και είναι σήμερα νόμος.

Η αμέσως επόμενη εξαγγελία της κυβέρνησης για την μετατροπή των πέντε μεγαλύτερων δημόσιων/κρατικών αρχαιολογικών Μουσείων σε ΝΠΔΔ, από Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας όπως είναι σήμερα, συνδέεται απολύτως και με την διάταξη περί εξαγωγής αρχαιοτήτων και την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη για το μέλλον της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Όπως φαίνεται, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, ακόμη κι αν έρχεται "κομματιαστά", συνιστά στο σύνολό της μια ενιαία κατεύθυνση αλλαγής της μουσειακής πολιτικής της χώρας με απρόβλεπτα καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο Ενιαίος Σύλλογος συντάσσεται με την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί ήδη από πληθώρα πρωτοβάθμιων συλλόγων για συγκέντρωση υπογραφών στο παρακάτω κείμενο και καλεί τα μέλη του να το προσυπογράψουν.

https://www.gopetition.com/petitions/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD.html?fbclid=IwAR087i1iHfVIr1vHkdJuPsHPYKYMwHk8O_I-_Ja_-0R7mbufzMUcNoZfY_s
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.