Συγκίνηση από Ατεντοκούνμπο και διεθνείς

Συγκίνηση από Ατεντοκούνμπο και διεθνείς

“Είμαστε όλοι αδέλφια”, το σύνθημα από τους πιο διάσημους πλέον στην Ελλάδα αδελφούς, σε έναν αγώνα που λάμπρυναν αστέρια του παρελθόντος αλλά και του παρόντος…

Έξι χιλιάδες αγνοί φίλαθλοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρής ηλικίας, κατέκλυσαν το Αλεξάνδρειο στην εκδήλωση «Antetokoun-bros, We are all bros», η οποία οργανώθηκε από τους αδελφούς Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, με γκεστ σταρς 9 από τους 12 παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εθνικής ομάδας του 2005.

Απουσίασαν μόνο εκείνοι που συμμετείχαν στους τελικούς της Α1 και απουσιάζουν σε διακοπές (Σπανούλης, Μπουρούσης, Φώτσης), αλλά έπαιξαν και ξύπνησαν αναμνήσεις οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Ζήσης, Χατζηβρέττας, Κακιούζης, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Επίσης ήταν παρών ο Όντι Νόρις και ουκ ολίγοι παλαίμαχοι άσοι του ελληνικού μπάσκετ, ενώ το τζάμπολ δόθηκε από τον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού», η οποία περιέθαλψε τον Γιάννη, τον Θανάση και την υπόλοιπη οικογένεια όσο μεγάλωνε πάμπτωχη στα Σεπόλια.

«Τα παιδιά είναι κινητή διαφήμιση για την Ελλάδα», σχολίασε ο Μανώλης Παπαμακάριος. Μάλιστα ο Θανάσης χάρισε τα παπούτσια του σε έναν αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο. «Νιώθω τεράστια συγκίνηση, όταν ακούω τον Διαμαντίδη και τον Ζήση να θεωρούν τιμή τους την παρουσία τους εδώ», είπε ο Γιάννης.

Για την ιστορία, η ομάδα που αποτελούσαν παλιοί φίλοι και συμπαίκτες των δύο Αntetokoun-bros, μαζί με τους ίδιους, νίκησε με 109-107. Στο φινάλε, οι Ζήσης-Διαμαντίδης προσπάθησαν να σκαρώσουν ένα «ριπλέι» του θρυλικού καλαθιού από τον ημιτελικό του 2005 στο Βελιγράδι, αλλά δυστυχώς ο Διαμαντίδης αστόχησε!

Το επόμενο ραντεβού με τα χαμογελαστά αδέλφια Αντετοκούνμπο, ξανά με ελεύθερη είσοδο, δόθηκε για την επόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με παρτενέρ ξανά την Εθνική του 2005, ενισχυμένη από τους Πρίντεζη, Χάινς και Ούντο. Δεν θα υπάρχει εισιτήριο, αλλά όποιος θέλει μπορεί να φέρει στο γήπεδο ρούχα για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

«Ελπίζω να κάνουμε κάποια στιγμή αυτή την εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο», ευχήθηκε ο Θανάσης. «Είμαστε όλοι αδέλφια», είπε την τελευταία λέξη πριν σβήσουν τα φώτα ο Γιάννης. “Θα τα ξαναπούμε του χρόνου στη Θεσσαλονίκη”, υποσχέθηκαν από το μικρόφωνο μέσα σε αποθέωση ο Νίκος Ζήσης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. “Φερτε τα παιδιά σας στο μπάσκετ”, παρακάλεσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.



Ξεχωριστή στιγμή του αγώνα όταν, σε τάιμ άουτ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έβγαλε τα παπούτσια του, διέσχισε το μισό γήπεδο και τα έδωσε σε παίκτη που αγωνίζεται σε ομάδα μπάσκετ, με αναπηρικό αμαξίδιο…Δείτε το βίντεο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter