Συγκινητικές στιγμές όταν έσμιξαν μαραθωνοδρόμοι και πυρόπληκτοι στην Ανατολική Αττική (Photos)

Συγκινητικές στιγμές όταν έσμιξαν μαραθωνοδρόμοι και πυρόπληκτοι στην Ανατολική Αττική (Photos)

Συγκινητικές στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει όταν σμίγει με κοινωνικά προβλήματα έζησαν αθλητές και κάτοικοι στη διαδρομή του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, καθώς μεγάλο τμήμα της διαδρομής της Λ. Μαραθώνος «ανήκει» στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. 

Οι άνθρωποι που δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής σε σημείο της μαραθώνιας διαδρομής, προκειμένου να κάνουν μια συμβολική διαμαρτυρία. «Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», το μήνυμα που έστελνε το πανό που είχαν αναρτήσει, ενώ είχαν τοποθετήσει μαύρα μπαλόνια, με την ημερομηνία της φονικής πυρκαγιάς και τις λέξεις «Δεν ξεχνώ».

Πανό του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου αναδείκνυε την αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους και ζητούσε τη δικαίωση των αιτημάτων τους. 

Οι αθλητές που περνούσαν από μπροστά τους σήκωναν τις γροθιές τους, τους χειροκροτούσαν, τους έδειχναν, ως συμβολικές κινήσεις συμπαράστασης για τον πόνο τους, τους χαμένους ανθρώπους και τους κόπους μιας ζωής. 

Οι εικόνες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter