Συγκίνηση για το πανό του δολοφονημένου Γρηγόρη Λαμπράκη από το ακροδεξιό παρακράτος… (Video)

Συγκίνηση για το πανό του δολοφονημένου Γρηγόρη Λαμπράκη από το ακροδεξιό παρακράτος… (Video)

Η μνήμη δεν νοθεύεται κι ούτε μπαίνει σε κουστουμάκια. Η ιστορία για όσους ξέρουν να σταθούν μπροστά της είναι μάρτυρας που κανείς δεν μπορεί να της κλείσει το στόμα.

Εχθές, η συναυλία ειρήνης, όπου διοργάνωσε η συλλογικότητα Αλληλεγγύη για όλους ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της με ένα πανό που κάρφωνε στην κυριολεξία το καθεστώς και τους ανθρώπους του.

Στις 21 Απριλίου 1963, ο  βουλευτής Πειραιά συνεργαζόμενος με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ), Γρηγόρης Λαμπράκης, αψηφώντας σχετική απαγόρευση της αστυνομίας, πραγματοποίησε την 1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης. Περίπου, ένα μήνα, μετά, στις 22 Μάιου, δολοφονήθηκε  από το παρακράτος μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών και αστυνομικών που δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν ή να συλλάβουν τους ενόχους. Στην εξουσία ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή και οι ακροδεξιές αυταρχικές τακτικές της.

Όταν ο κόσμος είδε το πανό στη συναυλία ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί όπως και να το κάνουμε… ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά!!!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter