Συγκίνηση στην κηδεία του εμβληματικού συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού – Προκλητική η απουσία της Λίνας Μενδώνη (Photo)

Συγκίνηση στην κηδεία του εμβληματικού συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού – Προκλητική η απουσία της Λίνας Μενδώνη (Photo)
Κηδεία του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού, στο Α' Νεκροταφείο, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Το στερνό είπαν φίλοι και συνεργάτες στον Βασίλη Βασιλικό, στο Α΄ Νεκροταφείο.

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, στις 11π.μ. γράφτηκαν οι τελευταίες σελίδες της ζωής ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες σύγχρονους συγγραφείς.

Σταθμός στην πορεία του υπήρξε το βιβλίο «Ζ» το οποίο στάθηκε αφορμή και μέσα από την κινηματογραφική του μεταφορά του Κώστα Γαβρά να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο η υπόθεση δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος της Ακροδεξιάς.

Ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς. Επιθυμία του, είναι αντί στεφάνων, να υποστηριχθεί το έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Mαρία Κάλλας», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας.

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλός κόσμος που ήθελε να αποχαιρετίσει τον αγαπημένο τους συγγραφέα. Προκλητικά απούσα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο σκηνοθέτης του «Ζ» Κώστας Γαβράς, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, η Έλενα Ακρίτα, ο Γιώργος Νταλάρας ενώ στεφάνι έστειλε και ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης παραβρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter