Συγκινητικό γκράφιτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού σε δημοτικό σχολείο στη Νεάπολη

Συγκινητικό γκράφιτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού σε δημοτικό σχολείο στη Νεάπολη
Πηγή: GRTimes.gr

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης με αφορμή την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έστειλε το 7ο δημοτικό σχολείοΝεάπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, με σκοπό να συμφιλιώσει τους μαθητές ενάντια στην οπαδική βία και να τους θυμίζει, από δω και στο εξής, πως ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει.

«Το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών την ώρα του διαλείμματος. Οι μαθητές, όμως, είχαν διαφωνίες όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων και το αποτέλεσμα. Υπήρξε μεγάλη ένταση και οι εκπαιδευτικοί που επιτηρούσαν, δεν μπορούσαν να τους χωρίσουν.

Έτσι όλοι συμφωνήσαμε να γίνει μια εκτενέστερη κουβέντα και μια εκδήλωση για την οπαδική βία. Αρχικά έγινε μια προετοιμασία μέσα στις τάξεις, όπου οι δάσκαλοι συζήτησαν με τα παιδιά ποιος είναι φίλαθλος, ποιος οπαδός και ποιος χούλιγκαν, τι συναισθήματα γεννιούνται και ποια είναι τα αγαπημένα τους αθλήματα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» η διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Βλάχου.

Αφού έγινε η προεργασία και οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες για το φίλαθλο πνεύμα, ακολούθησε χθες το απόγευμα εκδήλωση για την οπαδική βία, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και τη Δομή της 1ης Φεβρουαρίου «Εις το Όνομα του Άλκη».

αλκης

Πηγή: GRTimes.gr, Thestival.gr, ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter