Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τους αδιαφανείς διαγωνισμούς ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τους αδιαφανείς διαγωνισμούς ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την αδιαφάνεια στους διαγωνισμούς προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών στις αστικές συγκοινωνίες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή αιτούνται δρομολόγηση ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής, με την παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και των διοικήσεων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ώστε να συζητηθούν και να ελεγχθούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής:

– οι καταγγελίες περί αδιαφάνειας στους διαγωνισμούς προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών στις αστικές συγκοινωνίες,

– τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΑΣΕΠ, που οδήγησε σε αλλαγές των πινάκων προσληπτέων, κατάταξης και απορριπτέων κατά 37% για την ΟΣΥ Α.Ε. και κατά 45% για τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Το προηγούμενο διάστημα, οι τομεάρχες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Μάριος Κάτσης είχαν ζητήσει με επιστολή τους την παρέμβαση του ΑΣΕΠ, αλλά και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΟΣΥ Α.Ε. είχαν δημοσιοποιηθεί και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των απορριπτέων.

Διαβάστε το αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αθ. Μπούρα:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/12/60269db5825e6358224d8b42.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter