Σύγκλιση απόψεων με τη ΝΔ στο θέμα των αποδήμων διαπιστώνει το ΚΙΝΑΛ

Σύγκλιση απόψεων με τη ΝΔ στο θέμα των αποδήμων διαπιστώνει το ΚΙΝΑΛ

Σύγκλιση απόψεων σημειώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού, σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ.

Η συζήτηση των δυο πολιτικών αρχηγών διήρκησε 45 λεπτά, ενώ, όπως έγινε γνωστό, προέκυψε κλίμα συνεννόησης και για τα εθνικά θέματα.

Σύμφωνα με έγκυρες κι ασφαλείς πληροφορίες από πηγές του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά συνέπεσαν στη θέση πως πρέπει να έχουν το δικαίωμα οι Έλληνες πολίτες κάτοικοι εξωτερικού να ψηφίζουν και η ψήφος τους να προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης ο πρωθυπουργός και η κ. Γεννηματά βρέθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με την εκλογή αντιπροσώπων από τον απόδημο ελληνισμό, στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες. Ακόμη συμφώνησαν ότι αναφέρονται σε όσους είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια και τους εκλογικούς καταλόγους οι οποίοι χρειάζονται επικαιροποίηση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για να ψηφιστούν στη Βουλή οι σχετικές ρυθμίσεις καθώς ήταν δεκτικός να ισχύσει ως κριτήριο του ποιος έχει δικαίωμα να ψηφίσει, το να έχει, π.χ., ΑΦΜ στην Ελλάδα, πρόταση που έχει διατυπώσει το ΚΚΕ. «Για το Κίνημα Αλλαγής αυτό δεν είναι θα είναι πρόβλημα», ανέφερε αρμόδια πηγή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά διατύπωσαν κοινούς προβληματισμούς για τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό καθώς συνέπεσαν στη γενική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας στη Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Γεννηματά είπε στον πρωθυπουργό ότι προτίθεται να θέσει το θέμα στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την επόμενη εβδομάδα, καθώς θεωρεί ότι απαιτείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής να πάρει θέση ειδικότερα για να αλλάξει η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. «Πρέπει να διεκδικήσουμε αυτή την αλλαγή και να ζητήσουμε να καταδικαστεί σαφώς η στάση της Τουρκίας», φέρεται να είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συζήτηση εθίγη, κατά τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Φώφη Γεννηματά να επισημαίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι χρειάζεται πρόσωπο που θα ενώνει και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να διαμορφώνει τη συναίνεση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα απαξιώνεται ο θεσμός. Ο κ. Μητσοτάκης, λένε οι ίδιες πηγές, έδειξε να συμμερίζεται τον προβληματισμό της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, χωρίς όμως να ανοίξει τα χαρτιά του.

Διαβάστε επίσης: Κρυωμένοι Μητσοτάκης – Γεννηματά: «Δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ο ένας τον άλλον»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter