Σύγκλιση κυβέρνησης – τραπεζών για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

Σύγκλιση κυβέρνησης – τραπεζών για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

«Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί παράταση του νόμου Κατσέλη. Θα καταλήξουμε σε νέα συμφωνία πιθανώς και μέχρι τέλος της εβδομάδας» απάντησε σε σχετική ερώτηση- προς το Documentonews.gr- κυβερνητικό στέλεχος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σύσκεψης που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μαξίμου.

Βάση της σύγκλισης δεν υπήρξε η θρυλούμενη ελληνική παραλλαγή του κυπριακού σχεδίου ΕΣΤΙΑ. Η κυβέρνηση σύμφωνα με την ίδια πηγή παρουσίασε στη σημερινή σύσκεψη νέο σχέδιο διαχείρισης των κόκκινων στεγαστικών δανείων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες:

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση κυβερνητικής αντιπροσωπίας με εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών για το θέμα των κόκκινων στεγαστικών δανείων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που ερωτήθηκαν σχετικά η συνάντηση ήταν καλή και υπήρξε πρόοδος σε όλα τα επίμαχα σημεία αλλά και στο πλαίσιο αντιμετώπισης του θέματος.

Χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι εκφραζόταν η άποψη πως απομένουν μόνον «τεχνικές λεπτομέρειες» για να καταλήξουν οι εμπλεκόμενες πλευρές σε τελική συμφωνία.

«Απομένουν λεπτομέρειες για να υπάρξει συμφωνία» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι οποίες απέφυγαν όμως να δώσουν ποσοτικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας (ύψος αξίας προστασίας πρώτης κατοικίας κατά κύριο λόγο).

«Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα βγουν όλες οι λεπτομέρειες» τονιζόταν αρμοδίως.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι τράπεζες αποδέχονται τη δεσμευτικότητα της όποιας συμφωνίας.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter