Συγκλονισμένη η Βρετανία με τους 39 νεκρούς που βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτηγού

Συγκλονισμένη η Βρετανία με τους 39 νεκρούς που βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτηγού

Στο φορτηγό βρέθηκαν 39 νεκροί, ένας έφηβος και 38 ενήλικες.Οι δηλώσεις των υπεύθυνων της αστυνομίας αλλά και του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

Άρχισαν οι έρευνες για την αναγνώριση των 39 νεκρών, οι οποίοι βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε κοντέινερ φορτηγού στο βιομηχανικό πάρκο του Γκρέις, στο Έσεξ. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, το φορτηγό είχε εισέλθει στη Βρετανία από το Χόλιχεντ, λιμάνι της Ουαλίας, εκκινώντας το ταξίδι του από τη Βουλγαρία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία. Μάλιστα, οι αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση έναν 25χρονο Βορειοϊρλανδό, ο οποίος οδηγούσε το όχημα. 

Χρονοβόρες οι έρευνες για την ταυτοποίηση των νεκρών

«Στο στάδιο αυτό, δεν έχουμε εντοπίσει από πού έρχονταν τα θύματα ούτε τις ταυτότητές τους και προβλέπουμε ότι αυτό μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», ανέφερε στα βρετανικά ΜΜΕ η υπαρχηγός της αστυνομίας του Έσεξ, Πίπα Μιλς. «Πρόκειται για μια απόλυτη τραγωδία». Η Μιλς είπε ότι η αναγνώριση των θυμάτων είναι η κορυφαία προτεραιότητα των αρχών, ενώ διεξάγεται επίσης έρευνα για να εντοπισθεί η πορεία που ακολούθησε το φορτηγό από τη Βουλγαρία στην Ιρλανδία και μετά στη Βρετανία.

Βουλγάρικη άδεια κυκλοφορίας – Ανήκε σε Ιρλανδή

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το φορτηγό του τρόμου είχε βουλγάρικη άδεια κυκλοφορίας και είχε καταχωρηθεί σε εταιρεία η οποία ανήκει σε μία γυναίκα από την Ιρλανδία. 

«Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας», αναφέρει το υπουργείο, ενώ το κανάλι BNR, μετέδωσε ότι το φορτηγό είχε αναχωρήσει από τη Βουλγαρία στις 20 Ιουνίου του 2017 και έκτοτε δεν είχε επιστρέψει.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία πιθανολογεί φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.

Η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και έκανε γνωστό πως ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών. «Γνωρίζουμε ότι γίνεται αυτό το εμπόριο — όλοι αυτοί οι έμποροι ανθρώπων θα πρέπει να κυνηγηθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, ανέφερε ότι οι αρχές θα εκκινήσουν κάθε απαραίτητη διαδικασία ώστε να διαπιστωθεί εάν το φορτηγό είχε περάσει από τη χώρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter