Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Κρεμαστινού για τον Ανδρέα Παπανδρέου (Video)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Κρεμαστινού για τον Ανδρέα Παπανδρέου (Video)

Άγνωστες πτυχές της ζωής και της πολιτικής σκέψης του Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (8 Φεβρουαρίου 1919 – 8 Φεβρουαρίου 2019), αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής ο πρώην υπουργός Υγείας, καθηγητής Καρδιολογίας και προσωπικός γιατρός του Ανδρέα, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο κ. Κρεμαστινός αποκαλύπτει, μεταξύ των άλλων, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου χάρηκε την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1993, περισσότερο από αυτήν του 1981! Και αυτό, όπως του είχε πει ο ίδιος, επειδή η νίκη του το 1993 σήμαινε την προσωπική και πολιτική του δικαίωση, μετά την περιπέτεια του Ειδικού Δικαστηρίου και την αθώωσή του (Βίντεο: 00:00 – 01:03).

Ως προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Δημήτρης Κρεμαστινός μίλησε εκτενώς για την κατάσταση της υγείας του και για το πώς ο ίδιος την αντιμετώπισε, καθώς και για τους φόβους του. Αποκάλυψε, λοιπόν, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε το φόβο του θανάτου, αλλά δεν το έδειχνε. Μάλιστα, όταν ο κ. Κρεμαστινός τού είχε προτείνει να κάνει επέμβαση καρδιάς στο Χιούστον των ΗΠΑ, ο Ανδρέας τον είχε ρωτήσει εάν θα μπορούσε να την κάνει στο Λονδίνο. Εκείνος του απάντησε ότι θα μπορούσε, αλλά θα ήταν καλύτερα στο Χιούστον. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Κρεμαστινός αντιλήφθηκε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου προτιμούσε την Αγγλία, γιατί στην Αμερική δεν ένιωθε ασφαλής για τη ζωή του, όχι όμως για λόγους ιατρικούς. Όπως του είχε πει χαρακτηριστικά, «σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες, όλα μπορούν να συμβούν»…(Βίντεο: 01:04 – 03:19)

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο και στο πώς το αντιμετώπιζε ο Ανδρέας, ο οποίος αποφάσισε, όπως του είχε πει, να μην παραστεί στη δίκη, προκειμένου να μην αξιοποιηθεί η παρουσία του εκεί για τη δημιουργία ενός «σόου» (Βίντεο: 03:19 – 05:32).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα είπε ο κ. Κρεμαστινός για τη στάση των Παπανδρέου (σ.σ. αναφέρθηκε και στον Γεώργιο Παπανδρέου) απέναντι στην Αριστερά. Όπως είπε, οι Παπανδρέου δεν χτυπούσαν ποτέ την Αριστερά! Το βασικό τους μέτωπο ήταν ανέκαθεν με τη Δεξιά. Ειδικότερα, για τον Ανδρέα και την στάση του απέναντι στον Χαρίλαο Φλωράκη, που συγκυβέρνησε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και από κοινού τον παρέπεμψαν στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Δ. Κρεμαστινός ανέφερε ότι ο Ανδρέας «δεν χτυπούσε την Αριστερά δημόσια», υιοθετούσε και εφάρμοζε πολλά από τα συνθήματά της και έτσι κέρδιζε τον κόσμο της Αριστεράς (Βίντεο: 05:32-06:02).

Ένα συγκλονιστικό γεγονός αποκάλυψε ο κ. Κρεμαστινός για την περίοδο που η Αυριανή του Γιώργου Κουρή, για να «χτυπήσει» τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ, δημοσίευε τις γνωστές φωτογραφίες της συζύγου του, Δήμητρας Λιάνη. Όντας παρών σε μία σύσκεψη του πρωθυπουργού με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών, έγινε μάρτυρας σε μία πρωτοφανή πρόταση που δέχθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όπως αποκάλυψε, ένας εκ των παρισταμένων – τον οποίο δεν κατονόμασε – του είχε προτείνει χαρακτηριστικά: «πρόεδρε, θα κάνεις ό,τι κάνει ένας χωριάτης, όταν του πειράζουν τη γυναίκα! Ο χωριάτης θα πάρει ένα τσεκούρι και θα ανοίξει το κεφάλι αυτού στα δύο»! Ο Ανδρέας Παπανδρέου σε αυτή την σύσκεψη δεν είπε τίποτα, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, αλλά μετά από κάποιο διάστημα του είχε πει «Δημήτρη, όταν ένας πρωθυπουργός υιοθετεί εγκληματικές σκέψεις, παίρνει διαζύγιο από τη λέξη που λέγεται Δημοκρατία» (Βίντεο: 06:02- Τέλος).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter