Συγκλονιστικές εικόνες: Πρόσφυγας γέννησε σε βραχονησίδα ανατολικά της Μυτιλήνης

Συγκλονιστικές εικόνες: Πρόσφυγας γέννησε σε βραχονησίδα ανατολικά της Μυτιλήνης

Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στη ζωή μία νεαρή πρόσφυγας μεσοπέλαγα που αναγκάστηκε να γεννήσει στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς ανατολικά της Μυτιλήνης.

Η ετοιμόγεννη γυναίκα βρισκόταν στη φουσκωτή λέμβο μαζί από ακόμα 30 μετανάστες από την Ερυθραία της Ανατολικής Αφρικής η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και προορισμό το ελληνικό νησί. Ωστόσο, η γυναίκα γέννησε πριν καλά καλά πατήσει το πόδι της στο νησί.

Οι φωτογραφίες με το μόλις λίγων ωρών βρέφος συγκλονίζουν.

Το νεογέννητο βρέφος με τους γονείς του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και είναι όλοι καλά στην υγεία τους όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο φουσκωτό.

 

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των Λιμενικών ανέφεραν ότι βρήκαν τη μητέρα αιμόφυρτη, βοήθησαν την ίδια και το βρέφος και με πολλές δυσκολίες την πήραν στα χέρια από τη βραχονησίδα για να μεταβεί στο σκάφος.

Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ” ανατολικά ν. Λέσβου υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην νησίδα “ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ”, ημιβυθισμένη φουσκωτή λέμβο, πλησίον της ακτής, ενώ επί της νησίδας είχε αποβιβασθεί ικανός αριθμός αλλοδαπών.

Ἀμεσα ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με θετικά αποτελέσματα και επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν στο έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια τριάντα δύο αλλοδαποί (26 άνδρες, 05 γυναίκες και 01 νεογέννητο), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης. Ουδείς εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Σημειώνεται ότι σε μία γυναίκα εκ των αλλοδαπών, η οποία ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μαζί με το νεογέννητο αγόρι της, το οποίο γεννήθηκε επί της νησίδας, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Με την άφιξη τους στο λιμένα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.»

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter