Συγκλονιστικές καταγγελίες διαδηλωτών στο documentonews.gr: «Απρόκλητη μανιασμένη και χωρίς όρια η επίθεση της αστυνομίας»

Συγκλονιστικές καταγγελίες διαδηλωτών στο documentonews.gr: «Απρόκλητη μανιασμένη και χωρίς όρια η επίθεση της αστυνομίας»

Αστυνομική βία και αυθαιρεσία σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Το Σύνταγμα «πνίγηκε» στα χημικά ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπάρχουν πολλοί τραυματίες. 

Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχτηκε το documentonews.gr, η αστυνομία και συγκεκριμένα η ομάδα Δέλτα επιτέθηκε αναίτια σε φοιτητικά μπλόκ αλλά και στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, με διαδηλώτρια να καταγγέλλει στο «Μας έπνιξαν στα δακρυγόνα, ήταν παντού μας επιτέθηκαν ακόμα και από τα στενά στο Κολωνάκι, έπεσαν χιλιάδες χημικά, άνθρωποι λιποθύμησαν και υπάρχουν τραυματίες». Η ίδια καταγγέλλοντας την απύθμενη αστυνομική βία ανέφερε ότι η κατάσταση θυμίζει το 2012 και το 2013.

Όπως καταγγέλλουν άλλοι διαδηλωτές στο documentonews.gr υπήρξε «απρόκλητη μανιασμένη και χωρίς όρια επίθεση» στο μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που αποχωρούσε από την Πανεπιστημίου στο τέλος της πορείας. «Μόλις τελείωσε η πορεία από το κάτω μέρος Πανεπιστημίου δυνάμεις της αστυνομίας άρχισαν να πετούν δακρυγόνα και κρότου λάμψεις» καταγγέλλουν διαδηλωτές και σημειώνουν πως, ο κόσμος τρομαγμένος προσπαθούσε να διαφύγει προς την Ακαδημίας. «Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε διμοιρία και από μικρή απόσταση άρχισε να πετάει δακρυγόνα προκαλώντας πανικό στον κόσμο ενώ αμέσως μετά άρχισε να επιτίθεται».

Όπως σημειώνουν διαδηλωτές που επικοινώνησαν με το documentonews.gr δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο νωρίτερα αλλά αντίθετα υπήρξε «οργανωμένη και μανιασμένη επίθεση από τα MAT ώστε να δώσουν το μήνυμα ότι αυτοί είναι ο νόμος και η τάξη».

Αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμα μία φορά, πρωταγωνιστές, του δόγματος νόμος και τάξη είναι, εκτός από τα ΜΑΤ, η διάσημη ομάδα Δέλτα.  







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter