Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα την κηδεία του πατέρα μου σε βίντεο στο Viber» (Video)

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα την κηδεία του πατέρα μου σε βίντεο στο Viber» (Video)

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός άνδρα, του Κώστα Οικονομίδη, που έχασε τον πατέρα του λόγω κορονοϊού και αναγκάστηκε να παρακολουθήσει την κηδεία από βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο.

Περιέγραψε το αυστηρό πρωτόκολλο για τους θανάτους λόγω Covid19, σημειώνοντας πως δεν επιτρέπεται να είναι στην κηδεία κανένας συγγενής.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Έγιναν όλα μέσα σε πέντε ημέρες από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός μέχρι που κατέληξε» ενώ σημείωσε δε πως οι γιατροί στο νοσοκομείο Φλώρινας τον ενημέρωσαν ότι ακόμα και αν βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, θα προτιμηθεί κάποιος ασθενής μικρότερης ηλικίας από τον πατέρα του που ήταν 73 ετών.

«Δεν τα γράφω αυτά για να με λυπηθείτε. Τα γράφω για να “τρομάξω” κάποιους»

Στην ανάρτησή του στο Facebook o Kώστας Οικονομίδης έγραψε: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αρνητές και υποστηρικτές της ύπαρξης ή όχι του covid, συνωμοσιολόγοι ή μη θα ήθελα να σπαταλήσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις σκέψεις μου.

Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που δεν πολυπίστευα στον covid. Για να μην παρεξηγηθώ δεν είναι ότι δεν πίστευα στην ύπαρξη του συγκεκριμένου ιού.

Απλά πίστευα ότι είναι μια πιο βαριά γρίπη και ότι τα ΜΜΕ παραφουσκώνουν την ιστορία. Παρόλες τις απόψεις μου περί τούτου ήμουν και είμαι από αυτά τα “πρόβατα” που φορούν τη μάσκα τους, τα γάντια τους και έπλενα τακτικά τα χεριά μου (αυτό το έκανα και πριν τον Μαρτιο).

Συνεχίζω παρόλα αυτά να πιστεύω ότι υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από όλη αυτήν την ιστορία. Και ΚΑΤΗΓΟΡΩ την εκάστοτε κυβέρνηση του εκάστοτε κράτους για το γεγονός ότι εδώ και 7 μίνες, ενώ ήξεραν ότι έρχεται 2ο σαρωτικό κύμα κορονοϊου, προτιμούν να χρηματοδοτουν τα ΜΜΕ για την διαφήμιση και προώθηση της καμπάνιας εναντίον του covid, αντί να φτιάξουν μονάδες ΜΕΘ για να μπορούν να περιθάλψουν κόσμο.

Άλλα δεν τα γράφω αυτά ούτε για να πείσω κανέναν ότι υπάρχει ή όχι ο ιός, εάν υπάρχει σχέδιο από πίσω ή όχι ή οτιδήποτε άλλο.. Εγώ προσωπικά πλέον είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει και ότι είναι πολύ επικίνδυνος.

Τα γράφω αυτά για να σας πω ότι η απώλεια ενός κοντινοί σου προσώπου πονάει. Η απώλεια ενός κοντινοί σου προσώπου από covid πονάει πολύ περισσότερο.

Την περασμένη Κυριακή Κυριακίδη τον πάτερα μου. Διαγνώστηκε με κορονοϊο την προηγούμενη Τρίτη. Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος 73 χρόνων ο οποίος είχε κάποια προβλήματα υγείας, άλλα ήταν “στο πόδι”. Τον ξεπάστρεψε μέσα σε 4 μέρες. Και πιστέψτε με, επειδή έχασα και την μητέρα μου πριν από 1,5 χρόνο από καρκίνο, ο covid είναι χειρότερος.

Δεν τα γράφω αυτά για να με λυπηθείτε. Τα γράφω για να “τρομάξω” κάποιους που το αντιμετωπιζουν ελαφρά τη καρδία. Σας το λέω με κάθε εντιμότητα ότι δεν εύχομαι τέτοιο θάνατο ούτε στον χειρότερο μου εχθρό.

Ποιος από εσάς θέλει να πάρει τηλέφωνο στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση του αγαπημένου του και να του λένε στην ψύχρα ότι ακόμα και να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ δε θα προτιμήσουν τον μπαμπά σου γιατί είναι 73 χρόνων.

Και να σου λένε ότι εμείς θα του δίνουμε οξυγόνο, άλλα δε θα βγάλει τη νύχτα. Πιστέψτε με δεν θέλει κανένας να χάσει τον αγαπημένο του και να θαφτεί μόνος του μέσα σε σακούλες με σφραγισμένο φέρετρο από τους υπάλληλους του γραφείου τελετών ντυμένους σαν αστροναύτες.

Κι εσύ να παρακολουθείς τη νεκρώσιμη ακολουθία από μακριά. Αν καταφέρει να πας με τα lockdown. Και να το βλέπεις σε βιντεάκι στο viber. Είμαι διαλυμένος. Προσέχετε».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter