Συγκλονιστική μαρτυρία στο documentonews.gr: Οι άνθρωποι καιγόντουσαν, ήταν μια σκηνή σαν τον Τιτανικό (Audio)

Συγκλονιστική μαρτυρία στο documentonews.gr: Οι άνθρωποι καιγόντουσαν, ήταν μια σκηνή σαν τον Τιτανικό (Audio)

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στο documentonews.gr της Χρύσας Μακρή, μιας από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν, χθες στη διάσωση των συμπολιτών μας κατά τη φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αρχικά στην Πεντέλη με κατεύθυνση προς τη θάλασσα.

«Εμείς μένουμε στην Νέα Μάκρη κι έχουμε κι ένα αλιευτικό. Κατεβήκαμε στην παραλία, βλέπαμε τους καπνούς, για να δούμε τι συμβαίνει», είπε η κυρία Μακρή, κάτοικος της περιοχής,  στο documentonews.gr και σενέχισε:

«Εκεί ο γιος μου μας είπε ότι κάποιο παιδί ψάχνει τη γυναίκα του η οποία είναι στο κόκκινο λιμανάκι και είναι μέσα στο νερό μαζί με άλλους ανθρώπους. Ήταν απελπισμένος, μας είπε μπορείτε να με πάτε; Του λέμε ναι. Βέβαια δεν φανταστήκαμε τι θα αντικρίζαμε»

«Ξαφνικά βλέπουμε δύο χέρια μέσα στη θάλασσα και πλησιάζουμε. Ήταν ένα ζευγάρι 19χρονα παιδιά που ήταν σχεδόν δύο ώρες μέσα στη θάλασσα. Εξουθενωμένοι. Τους ανεβάσαμε επάνω και μετά προχωρώντας λίγο πιο κάτω βρήκαμε μία γυναίκα με τις δύο της κόρες. Πιο κάτω στα βραχάκια ήταν 10-15 άτομα που φωνάζαν, με σκυλιά, μωρά ηλικιωμένους».

«Οι άνθρωποι καιγόντουσαν… Τα μάτια τους ήταν κόκκινα. Μπαίναν μέσα στο νερό γιατί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Ήταν μία σκηνή σαν τον Τιτανικό, με ανθρώπους μέσα στο νερό να φωνάζουν βοήθεια. Ήταν συγκλονιστικές σκηνές. Δεν θα το πίστευα ότι μπορεί να το ζούσαμε αυτό στη ζωή μας. Σαν πόλεμος…»

Ακούστε το ηχητικό:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter