Συγκλονιστική εξομολόγηση Πρίγκιπα Χάρι: Ο θάνατος της μητέρας μου με οδήγησε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Συγκλονιστική εξομολόγηση Πρίγκιπα Χάρι: Ο θάνατος της μητέρας μου με οδήγησε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Για τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν μετά τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα και το ψυχολογικό τραύμα που του δημιούργησε μίλησε ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος συνεργάστηκε με την Όπρα Γουίνφρεϊ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία, στην οποία και οι δύο είναι συν-δημιουργοί και εκτελεστικοί παραγωγοί.

Όταν σκοτώθηκε η Νταϊάνα στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου 1997, ο Χάρι ήταν 12 ετών. Όπως είπε ο 36χρονος σήμερα Χάρι, στη σειρά The Me You Can’t See (σε ελεύθερη μτφ «Ο κρυφός μου εαυτός»), το σοκ ήταν τόσο ισχυρό που άρχισε να παθαίνει κρίσεις πανικού.  Όπως αποκάλυψε έφτασε στο σημείο να δοκιμάσει οτιδήποτε, είτε ναρκωτικά είτε αλκοόλ, προκειμένου να μουδιάσει τα οδυνηρά συναισθήματα που βίωνε.

 

Σχεδόν για μία δεκαετία, έπινε πολύ κάθε μέρα και έπαιρνε ναρκωτικά, προκειμένου να διαχειριστεί τον πόνο που ένιωθε. Ειδικά, από τα 28 μέχρι τα 32 του, η ζωή του ήταν ένα «εφιάλτης», με κρίσεις πανικού και σοβαρό άγχος, είπε στην Όπρα Γουίνφρεϊ. «Κάθε φορά που έπρεπε να βάλω κοστούμι και γραβάτα για να παίξω τον ρόλο μου και να έχω το σωστό «προσωπείο» κοιταζόμουν στον καθρέφτη και έλεγα «πάμε». Αλλά ακόμα και πριν βγω από το σπίτι λουζόμουν στον ιδρώτα δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, ένιωθα πανικό», είπε.

«Ήμουν πρόθυμος να πιω, ήμουν πρόθυμος να πάρω ναρκωτικά, ήμουν πρόθυμος να κάνω πράγματα που θα με έκαναν να νιώθω λιγότερο άσχημα από όσο αισθανόμουν» εξομολογήθηκε ο Χάρι.

Όπως εξηγεί, σιγά σιγά άρχισε να συνειδητοποιεί ότι, παρόλο που δεν έπινε κάθε μέρα αλκοόλ, υπήρχαν βραδιές που έπινε ποσότητα η οποία αντιστοιχούσε σε κατανάλωση μιας ολόκληρης εβδομάδας. «Αρκετές φορές καταλάβαινα ότι έπινα όχι επειδή το απολάμβανα, αλλά επειδή προσπαθούσα να συγκαλύψω κάτι». «Όσον αφορά τους ανθρώπους που έχουν πληγωθεί από την ανατροφή τους, το περιβάλλον τους, όσα τους έχουν συμβεί, πράγματα στα οποία έχουν εκτεθεί ή έχουν αντικρίσει – όποια κι αν είναι η αιτία -, αν δεν μεταμορφωθούν, αν δεν επεξεργαστούν το τραύμα, τότε αυτό βγαίνει στην επιφάνεια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που δεν μπορείς να ελέγξεις», σημειώνει ο Χάρι.

«Δεν βρισκόμουν σε ένα περιβάλλον όπου υπήρχε ενθάρρυνση να μιλήσει κανείς για τα συναισθήματά του», με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να τα «θάβει» είπε.

Ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε ότι κάνει ψυχοθεραπεία εδώ και τέσσερα χρόνια (την οποία ξεκίνησε με την ενθάρρυνση της Μέγκαν) προκειμένου να «γιατρέψει τον εαυτό του από τον παρελθόν». «Είχα δει γιατρούς, θεραπευτές, εναλλακτικούς θεραπευτές. Κάθε είδους ειδικό. Όμως ο καθοριστικός παράγοντας ήταν η γνωριμία και η σχέση μου με την Μέγκαν. Ήξερα ότι αν δεν έκανα θεραπεία και δεν γινόμουν καλά, θα έχανα τη γυναίκα με την οποία σκόπευα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο πρώτο επεισόδιο του docuseries, ο 36χρονος αναφέρεται και στην κηδεία της μητέρας του, όταν ο ίδιος μαζί με τον 15χρονο Γουίλιαμ περπάτησαν πίσω από φέρετρο της Νταϊάνα πλαισιωμένοι από τον πατέρα τους πρίγκιπα Κάρολο, τον παππού τους Φίλιππο και τον κόμη Σπένσερ. «Αυτό που θυμάμαι πιο πολύ ήταν ο ήχος από τις οπλές του αλόγου πάνω στον δρόμο. Εκείνη τη στιγμή, ήμασταν και οι δυο σε κατάσταση σοκ. Ήταν σαν να βρισκόμουν έξω από το σώμα μου… Απλώς περπατούσα και έκανα αυτό που περίμεναν από εμένα να κάνω, δείχνοντας το 1/10 του συναισθήματος που εξέφραζαν όλοι οι υπόλοιποι», θυμάται για εκείνη την οδυνηρή μέρα την οποία και δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter