Συγκλονιστική μαρτυρία από τον πατέρα του Τόσκο: «Δεν αναγνώρισα τον γιο μου στο νεκροτομείο»

Συγκλονιστική μαρτυρία από τον πατέρα του Τόσκο: «Δεν αναγνώρισα τον γιο μου στο νεκροτομείο»

Ο πατέρας του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποτζατζίσκι, που έχασε τη ζωή του σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μία ημέρα μετά το ντέρμπι Αρης – ΠΑΟΚ, κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο. Τα όσα είπε ο Γκέοργκι Μποτζατζίσκι ήταν συγκλονιστικά, αφού μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν αναγνώρισε το πρόσωπο του γιου του στο νεκροτομείο μετά τα σφοδρά χτυπήματα που είχε δεχτεί.

Αναλυτικά η κατάθεση του: «Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να προσέξετε πολύ την υπόθεση γιατί δεν μπορείτε να αισθανθείτε τι είναι για μια μάνα και έναν πατέρα να ζει αυτό που ζούμε εμείς. Τρεις ώρες πριν συμβεί ο θάνατος του εκείνη τη μέρα, μίλησα με το γιο μου και μου είπε ότι κάνουν ένα τουρ στη Θεσσαλονίκη. Το τηλέφωνο του ήταν κλειστό, προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους άλλους. Έμαθα ότι μετά τη βόλτα αυτή, βρισκόταν για καφέ κοντά στην οδό Μαρία Κάλλας. Στις 4 ξεκινάνε προς τα αυτοκίνητα, που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο Μέγαρο μουσική. Κοντά στα αυτοκίνητα βγαίνει μια μεγάλη ομάδα ατόμων, με ρόπαλα και υπήρχαν κι άλλα όπλα, όπως μαχαίρια. Τα αγόρια αρχίζουν να τρέχουν προς τα πίσω. Στην αρχή φτάνουν τον Ατανάς, μετά τον γιο μου. Και αρχίζουν να χτυπούν τον Τόσκο και μετά στον Νικολάι. Όταν είδα τον Τόσκο στο νεκροτομείο, το πρόσωπό του δεν αναγνωριζόταν».

Ο πατέρας του Τόσκο ανέφερε ακόμα πως παρότι ο γιος του είχε ενεργό ρόλο και έντονη δραστηριότητα στην αγαπημένη του ομάδα, Μπότεφ Πλόβντιβ, η οποία είναι αδελφοποιημένη με τον Άρη, δεν συμμετείχε σε επεισόδια και ακραίες συμπεριφορές. Μάλιστα, τόνισε πως μιλούσε τρεις γλώσσες και ήταν απόφοιτος της νομικής σχολής. Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο αν γνωρίζει τον λόγο που κάποιος θα ήθελε τον γιο του νεκρό, απάντησε: «Δεν βρίσκω αιτία γιατί να είναι αυτός σε αυτή τη θέση. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό και δεν βρίσκω απάντηση».

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ένας φίλος του Τόσκο, ο Ατανάς Ζαπριάνοφ, ο οποίος είχε κατέβει μαζί του στη Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ και περιέγραψε τα όσα έζησε: «Ημουν τυχερός που δεν είχα σοβαρότερα χτυπήματα στο κεφάλι. Ήμασταν πολύ κοντά στα αυτοκίνητα και από τους θάμνους ξεπετάχτηκαν πάνω από 20 άτομα. Όλοι ήρθαν προς εμάς με καλυμμένα πρόσωπα, με κράνη από μηχανές και διάφορα όπλα, μαχαίρια, ξύλα.

Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε. Εγώ ήμουν πιο πίσω. Με έφτασαν και με χτυπήματα στο κεφάλι με έσπρωξαν κάτω στο έδαφος. Και όταν ήμουν κάτω, συνέχισαν να με χτυπάνε. Με ρόπαλα και μεταλλικά αντικείμενα. Ήμουν κάτω πεσμένος, με χτύπησαν και μετά ξεκίνησαν να κυνηγάνε τους υπόλοιπους…».

Ο Τόσκο Μποτζατζίσκι έφυγε από τη ζωή στις αρχές του Ιανουαρίου του 2020, όταν υπήρξαν συμπλοκές με οπαδούς, την επόμενη μετά από ένα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ. Ο Βούλγαρος οπαδός είχε έρθει με την παρέα του στη Θεσσαλονίκη ώστε να παρακολουθήσει το παιχνίδι, όταν δέχτηκε επίθεση από άλλους οπαδούς, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες αργότερα.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων για τον θάνατο του 28χρονου Τόσκο Μποτζατζίσκι κάθονται οκτώ άτομα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter