Μαρτυρία για τη φωτιά στο πλοίο: «Ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα» (Video)

Μαρτυρία για τη φωτιά στο πλοίο: «Ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα» (Video)
Φωτογραφία: ΣΚΑΪ

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τo Mega, ο κ. Νάσος που βρισκόταν στο πλοίο Euroferry Olympia, που πήρε φωτιά εν πλω ανοιχτά της Ερεικούσας και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά.

«Έχουμε πολλές δυνάμεις του λιμενικού σώματος και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας αλλά και εναέρια μέσα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Έχει αρχίσει η διαδικασία περισυλλογής τους από τα πλωτά μέσα», δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

 

Υπογραμμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Στην Κέρκυρα μεταφέρονται οι επιβαίνοντες.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη φωτιά σε πλοίο με 288 επιβαίνοντες ανοιχτά της Ερεικούσας – Ένας ελαφρά τραυματίας – «Μας ξύπνησαν και είδαμε την πυρκαγιά» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter