Συγκλονιστικό βίντεο: Ασθενής με κορονοϊό με δυσκολία αναπνέει και εξηγεί πώς είναι να νοσείς

Συγκλονιστικό βίντεο: Ασθενής με κορονοϊό με δυσκολία αναπνέει και εξηγεί πώς είναι να νοσείς

Συγκλονίζει η περιγραφή του 51χρονου Andy Hardwick για το πώς είναι να έχεις νοσήσει από κορονοϊό. 

Σε βίντεο που δημοσίευσε, φαίνεται ο αγώνας που κάνει για να αναπνεύσει και με πόση δυσκολία προσπαθεί να μιλήσει. Παράλληλα, με δυσκολία προσπαθεί να κρατήσει το κεφάλι του όρθιο καθώς περιγράφει λεπτομερώς τα όσα περνάει τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει η Guardian, ο 51χρονος είναι ένας υγιής άνδρας ο οποίος γυμνάζεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ενώ περιστασιακά του παρουσιάζεται άσθμα.

Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει δημόσια ενώ η ασθένεια τον έχει εμφανώς καταβάλλει μετά από παρότρυνση της οικογένειάς του προκειμένου να δείξει σε όλους πόσο σοβαρή είναι η νόσος.

«Η σπονδυλική μου στήλη πονάει, το ίδιο και η πλάτη μου και ο λαιμός μου. Δεν θέλεις να μιλάς, σε πιάνει δύσπνοια αν κινείσαι και δεν θέλεις να σηκώσεις το κεφάλι σου από το μαξιλάρι» εξηγεί ο 51χρονος στο βίντεο, το οποίο μοιράστηκε με τους φίλους το στο  στο Facebook και έχει πάνω από 37.000 views.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, μετά δυσκολίας κρατάει τα μάτια του ανοιχτά και μιλάει με παύσεις καθώς δυσκολεύεται να αναπνεύσει. 

«Έρχεται σε κύματα, θα νιώσεις ελαφριά ανακούφιση μερικές φορές, μετά θα συνεχίσει πάλι … Αυτό πονάει πραγματικά, δεν έχει σχέση με τίποτα από όσα είχα περάσει στο παρελθόν, δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου» προσθέτει.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του Hardwick, πολλοί φίλοι του είπαν πως δεν αναγνώρισαν καν τον Andy τον ανέβασε το βίντεο.

Ο 51χρονος είναι πατέρας δύο παιδιών και μένει στο Έσσεξ. Η ασθένεια εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή με «πολύ ξηρό βήχα» που έπνιγε τον λαιμό του μέχρι που άρχισε να νιώθει ένα σφίξιμο στους πνεύμονες. Αρχικά, δεν είχε πυρετό, οπότε παρέμεινε στο κρεβάτι μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Ωστόσο, ξύπνησε λίγες ώρες αργότερα με πυρετό και χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει καλά. «Ήμουν ιδρωμένος, νυσταγμένος αλλά παγωμένος – δεν μπορούσα να ζεσταθώ και είχα μια έντονη δίψα».

Αφότου όπως λέει κάλεσε τον κατάλληλο αριθμό ενημέρωσε τους ειδικούς για τα συμπτώματα και εκείνοι του είπαν να παραμείνει σε καραντίνα αφού πιθανότατα έχει προσβληθεί από τον ιό. Αν αισθανθεί μεγάλη δύσπνοια και επιδεινωθεί η κατάστασή του τότε θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο.

«Όταν βήχετε είναι πολύ οδυνηρό και αν νιώθετε την ανάγκη να γελάσετε, μην το κάνετε, γιατί είναι επίσης οδυνηρό».

Η οικογένειά του πιστεύει ότι κατά πάσα πιθανότητα πήρε τον ιό ενώ ταξίδεψε στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με ένα μήνυμα του 51χρονος προς όλους. «Σας παρακαλώ να μείνετε μακριά από όλους, σεβαστείτε ο ένας τον άλλον. Αν οι γονείς ή οι παππούδες μας εκτεθούν στον ιό και είναι ευάλωτοι δεν θα ήθελα να σκέφτομαι ποια θα είναι η κατάληξη τους. Θα γίνουν στατιστικά στοιχεία. Μείνετε ασφαλής». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter