Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη βλάβη που προκαλεί στους πνεύμονες ο κορονοϊός

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη βλάβη που προκαλεί στους πνεύμονες ο κορονοϊός

Τους πνεύμονες ενός 50χρονου ασθενή με κορονοϊό που εισήχθη στο νοσοκομείο στις 18 Μαρτίου, «χαρτογράφησαν» οι γιατροί στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington των ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα βίντεο 360 μοιρών που έχουν δημοσιεύσει στο YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος τί ακριβώς συμβαίνει στους πνεύμονες ότι ο ιός εισβάλει στον οργανισμό μας και την βλάβη που μπορεί να προκαλέσει. 

Στο βίντεο ο κανονικός ιστός εμφανίζεται με μπλε χρώμα και τα μέρη που έχουν υποστεί βλάβη από τον ιό εμφανίζονται με κίτρινο-πράσινο χρώμα.

Τα αρχικά του συμπτώματα ήταν πυρετός και δύσπνοια, τα οποία χειροτέρευαν όσο περνούσαν οι μέρες. Χρειάστηκε να συνδεθεί σε αναπνευστήρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington, προτού απαιτηθεί να του γίνει μια πιο σοβαρή παρέμβαση.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπήρξε γρήγορη και προοδευτική βλάβη στους πνεύμονες, ώστε να χρειαστεί ο ασθενής να μπει σε αναπνευστήρα και έφτασε στο σημείο όπου χρειαζόταν μέγιστη υποστήριξη από αυτόν», δήλωσε ο δρ. Keith Mortman, Επικεφαλής Χειρουργικής Θώρακος στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: Tι συμβαίνει στους πνεύμονες των ασθενών με κορονοϊό

«Όταν ένα άλλο νοσοκομείο επικοινώνησε μαζί μας για να μεταφερθεί σε εμάς ο ασθενής, μας είπαν ότι είχε ανάγκη από κάτι που ονομάζεται ECMO, το οποίο σημαίνει εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης (extracorporeal membrane oxygenation). Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση του αίματος από το σώμα, τον εμπλουτισμό του σε οξυγόνο και την επιστροφή του στο σώμα του ασθενούς. Το νοσοκομείο μας χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, για πιο ολοκληρωμένη άποψη σε κάθε περιστατικό, για την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων του ιού και όχι μόνο για τα άμεσα αποτελέσματά του», πρόσθεσε.

Ο δρ. Mortman λέει ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία διότι, όπως δείχνει το βίντεο, η βλάβη στους πνεύμονες των ασθενών που επιβιώνουν από τη νόσο COVID-19 μπορεί να διαρκέσει για καιρό και επισημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει πόσο σοβαρό είναι το μέγεθος της βλάβης που προκαλεί ο κορονοϊός στους ιστούς του πνεύμονα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter