Συγκλονιστικό βίντεο από την Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος ανατινάζει το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στο Χάρκοβο

Συγκλονιστικό βίντεο από την Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος ανατινάζει το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στο Χάρκοβο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα από την ανατίναξη του κτιρίου της περιφερειακής διοίκησης στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία το πρωί της Τρίτης.

Το κτίριο βρίσκεται στην πλατεία Ανεξαρτησίας και σύμφωνα με την επιχειρησιακή διοίκηση της Ουκρανίας οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πύραυλο στο κτίριο.

Εκείνη την ώρα υπήρχε αρκετή κίνηση από αυτοκίνητα στους δρόμους.

Σύμφωνα με το Κίεβο, το χτύπημα ήρθε ως μια προσπάθεια να σκοτωθεί ο κυβερνήτης του Χάρκοβο και η ομάδα του που ηγείται της άμυνας της πόλης.

«Τέτοιες επιθέσεις είναι γενοκτονία του ουκρανικού λαού, έγκλημα πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού», είπε ο κυβερνήτης του Χάρκοβο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, μετά την επίθεση και πρόσθεσε πως παρά τις συνεχείς επιθέσεις η πόλη συνεχίζει και αμύνεται.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο ρωσικός στρατός ανατίναξε υποσταθμούς στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Ιγκόρ Τερέχοφ, που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform. Οι επιθέσεις προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην ύδρευση, κατά την ίδια πηγή.

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN έκανε λόγο περί καταστροφής των ψηλότερων ορόφων δύο πολυκατοικιών. Η πληροφορία αυτή δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων. Σφοδρές ήταν και χθες οι μάχες. Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από πυραυλικά πλήγματα την ώρα που πολίτες είχαν βγει για να προμηθευτούν ορισμένα βασικά προϊόντα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter