Συγκλονιστικός Γιοβάνοβιτς: «Με έβαλαν να επιλέξω ανάμεσα στα όνειρα και στην υγεία των παικτών μου»

Συγκλονιστικός Γιοβάνοβιτς: «Με έβαλαν να επιλέξω ανάμεσα στα όνειρα και στην υγεία των παικτών μου»

«Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, γιατί έγινα σαν αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο». Ξέσπασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, επειδή αναβλήθηκε η 9η αγωνιστική μόλις για μία ημέρα, λόγω των πολλών κρουσμάτων στο «τριφύλλι».

Δείτε επίσης: Super League: O Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό 1-0 και στέλνει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ

Απαντώντας στην ερώτηση κατά πόσο περήφανος είναι για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο φετινός Παναθηναϊκός, ο Σέρβος απάντησε:

“Καθόλου. Είμαι περήφανος μόνο για τους παίκτες μου. Για την προσπάθεια που έκαναν τις τελευταίες 4-5 μέρες. Αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα. Δεν έχω αισθανθεί πιο άσχημα τις τελευταίες ημέρες. Σε μία απάνθρωπη κατάσταση θα έπρεπε να βάλουν και εμένα να επιλέξω μεταξύ των ονείρων των παικτών που και την υγεία τους. Σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Υπήρχε κοροϊδία για το αν η ομάδα έχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία των παικτών και μας δόθηκε μία μέρα που ούτε μπορέσαμε να προλάβουμε να κάνουμε έλεγχο για τους παίκτες. Επέλεξα εγώ ανάμεσα στα όνειρα και στην υγεία των παικτών. Εγώ πώς να σταθώ απέναντι στους παίκτες; Σαν τι; Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή κατάσταση που δεν νοιάστηκε κανείς. Αυτό ήταν τεράστια κοροϊδία. Πίστευα ότι η λογική ήταν ότι θα κατανοήσουν το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα μου. Όταν άκουσα ότι μας δόθηκε μία μέρα θεώρησα πολύ προσβλητικό αυτό το πράγμα. Εγώ ήμουν ο ίδιος που είπα στην ομάδα να σταματήσει όλες τις ενέργειες και ότι θα παίξουμε όπως είμαστε. Έχω κερδίσει κι έχω χάσει πρωταθλήματα και ξέρω την αίσθηση που υπάρχει. Έχω πρόβλημα να σταθώ μπροστά στους παίκτες γιατί η ευθύνη η δική μου είναι μεγάλη.

Πρόσθεσε ακόμη: “Δεν με απασχολούν αυτοί που πήραν τις αποφάσεις. Με απασχολεί που εγώ έγινα σαν αυτούς. Αυτό με πεθαίνει. Κάναμε τεράστια προσπάθεια να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και δεν μπορούσε να μας το πάρει καμία ομάδα. Αυτό που περίμενα λογικά ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα μπορούσαν να δουν αυτό το πράγμα λίγο πιο φυσιολογικά και θα το ζητούσε οποιαδήποτε ομάδα στη θέση μας. Θα μπορούσε για το γαμώτο λίγο διαφορετικές συνθήκες. Δεν θέλαμε καμία βοήθεια. Εγώ είμαι προπονητής ομάδας που είχε παίκτη με πρόβλημα και έπρεπε να αποφασίσω τι θα κάνω. Είτε να βάλουμε τους ίδιους να παίξουν είτε άλλους. Δεν είχα σκοπό είτε να παρακαλέσουμε κάποιον, είτε να κάνουμε κάτι άλλο. Εγώ τις ευθύνες μου θα τις αναλάβω απέναντι στους παίκτες. Όλοι αυτοί που θα βγουν αύριο, μεθαύριο και θα μιλάνε για την υγεία των παικτών, ο ΠΣΑΠΠ, θα κάνουν το ίδιο πράγμα; Εγώ δεν θα κοιμάμαι τα βράδια. Όλοι εσείς που χλευάζατε τις προηγούμενες ημέρες αν ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα ή μήπως θέλει μία μέρα να ξεκουραστεί. Χάσαμε το πρωτάθλημα και ίσως το χάσαμε λόγω των δικών μου χειρισμών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω είναι ότι έπρεπε να διαλέξω μεταξύ των ονείρων τους και της υγείας τους. Γι’ αυτό σιχαίνομαι τον εαυτό μου και γι’ αυτό δεν έχω ιδέα να τους κοιτάξω στα μάτια. Καμία ομάδα δεν μας πήρε το πρωτάθλημα, το χάσαμε μόνοι μας. Εμείς το χάσαμε ως ομάδα κι εγώ ως προπονητής”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter