Συγκλονίζει η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή»

Συγκλονίζει η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή»

Συγκλονιστική η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

«Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί . Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Θα σας την ξαναπώ λοιπό την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι», είπε μεταξύ άλλων στην αρχή της εισήγησης της που αναπτύσσεται μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, η εισαγγελέας της έδρας.

Στο ακροατήριο βρίσκεται και η μητέρα του 19χρονου κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο,η οποία δεν άντεξε και ξέσπασε σε βάρος των δύο νεαρών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του παιδιού της ζητώντας τους να την κοιτάξουν στα μάτια.

«Το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος», της είπε κοιτώντας την η εισαγγελέας της έδρας.

Ξεκινώντας την πρόταση της , η οποία είναι σε εξέλιξη, επί της ενοχής των δύο κατηγορουμένων, η εισαγγελέας ανέφερε :

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε, με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

«Είπα στον κ. Τοπαλούδη-τόνισε η εισαγγελική λειτουργός- μην ανησυχείτε εγώ ζω με αυτή την κοπέλα.Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί … Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπό την αλήθεια. ….Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Απευθυνόμενη στην μητέρα της Ελένης της απηύθυνε τη νουθεσία: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». Και συνέχισε: «Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης ενώ μίλησε για πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου. «Υπήρξαν, προσπάθειες –τόνισε-ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter