Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του μικρού Βασίλη που σκοτώθηκε σε παράνομο λούνα παρκ στο Ελληνικό

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του μικρού Βασίλη που σκοτώθηκε σε παράνομο λούνα παρκ στο Ελληνικό

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, η δίκη των υπευθύνων για τον άδικο χαμό του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου ,στις 27 Απριλίου 2014, σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της τραγικής μητέρας στο δικαστήριο, αλλά και του πατριού του παιδιού, που ήταν παρόντες την ώρα του θανατηφόρου τραυματισμού του.

Η μητέρα του 13χρονου περιέγραψε τη στιγμή που η φουσκωτή μπάλα, όπου βρισκόταν ο γιός της μαζί με την 11χρονη αδελφή του “σηκώθηκε” από τον αέρα και τις προσπάθειες που έκαναν με τον σύζυγό της να πιάσουν το σχοινί.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η γυναίκα, αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας η τραγωδία που χτύπησε το σπιτικό της, θα είχε αποτραπεί .

“Ήταν το πρώτο παιχνίδι που μπήκαν. Ξαφνικά άρχισε να φυσάει αλλά ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του “κρατήσου” Εγώ με τον σύζυγο μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί , αλλά δεν το πιάσαμε ποτέ. Τρέξαμε , βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση αλλά είχε παλμούς. Ο Βασίλης είχε τα μάτια του ανοιχτά , η γλώσσα του είχε γυρίσει.», είπε η μητέρα του Βασόλη

“Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημένος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα”, τόνισε η γυναίκα.

Κατηγορηματικός για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας ήταν και ο πατριός του 13χρονου , που λύγισε από τη συγκίνηση την ώρα που ανέφερε ότι μόλις λίγα λεπτά πριν το τραγικό συμβάν, έβγαζε φωτογραφίες τα δύο παιδιά.

” Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει “Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά.” Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφτανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια”, είπε ο μάρτυρας για να συνεχίσει με λυγμούς: ” Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του ” Ελεάνα κρατήσου…..” Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα το έχανα το παιδί μου”.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε και ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζιδης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, πλήρωνε κανονικά ενοίκιο στον Δήμο.

“Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια, ο αρμόδιες υπηρεσίες δεν μας είχαν εισηγηθεί ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ. Δεν ξέραμε ότι είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια”, είπε ο μάρτυρας.

Ανέφερε ακόμα ότι έχει ελεγχθεί ο Δήμος για τυχόν ευθύνες από τα ποινικά δικαστήρια από τα οποί απαλλάχτηκε σε δεύτερο βαθμό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιανουαρίου 2019.


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter