Συγκλονίζει η μαρτυρία από το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία: «Άκουγα ουρλιαχτά και κλάματα, έβλεπα ανθρώπους να πέφτουν νεκροί»

Συγκλονίζει η μαρτυρία από το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία: «Άκουγα ουρλιαχτά και κλάματα, έβλεπα ανθρώπους να πέφτουν νεκροί»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Farid Ahmed, ο οποίος είναι ανώτερο μέλος του τζαμιού Al Noor που πραγματοποιήθηκε η επίθεση και σώθηκε από τύχη από τα πυρά του 28χρονου Αυστραλού μακελάρη.

Μιλώντας στο BBC, ο Farid Ahmed περιγράφει λεπτομερώς τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε.

«Ήμουν μέσα στο τζαμί, στην πλαϊνή αίθουσα και ο ιμάμης είχε ξεκινήσει το κήρυγμα έτσι ώστε όλοι ήταν στη θέση τους, ήταν πολύ ήρεμα και ήσυχα, όπως συνήθως. Ξαφνικά άρχισαν οι πυροβολισμοί. Ξεκίνησαν από την κύρια αίθουσα, οπότε δεν είδα ποιος πυροβολούσε, αλλά είδα τους ανθρώπους που έτρεχαν μέσα από την αίθουσα στην οποία βρισκόμουν και εγώ και είδα ότι μερικοί άνθρωποι είχαν αίματα στο σώμα τους και κούτσαιναν. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι συμβαίνει κάτι πραγματικά σοβαρό» επισήμανε ο Farid Ahmed.

«Μερικοί άνθρωποι μου είπαν, είσαι σε αναπηρικό καροτσάκι, πρέπει να βγεις τώρα έξω και έτσι έσπρωξα το καροτσάκι προς το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο και έμεινα από πίσω. Από εκεί άκουγα τους πυροβολισμούς, τους πυροβολισμούς, τους πυροβολισμούς. Διήρκεσαν περίπου έξι λεπτά ή και περισσότερο. Μπορούσα να ακούσω να ουρλιαχτά και τα κλάματα. Είδα κάποιους ανθρώπους να πέφτουν νεκροί, μερικοί να τρέχουν μακριά. Δεν μπορούσα (να τρέξω) γιατί ήμουν στην αναπηρική καρέκλα και επίσης δεν ήθελα – φοβόμουν για το τι επρόκειτο να συμβεί στις γυναίκες, στη γυναίκα μου» κατέληξε. 

Ο αυτόπτης μάρτυρας, Farid Ahmed – Φωτογραφία πηγή: AAP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter