Συγκλονίζει η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη: «Καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα»

Συγκλονίζει η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη: «Καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα»

Συγκλονιστική ήταν η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Άννα – Κατίνα, κατά την διάρκεια της κατάθεσής της για την πολύμηνη απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Η κυρία Λεμπιδάκη μίλησε για τα όσα έζησε η οικογένεια τις 186 ημέρες ομηρίας του 54χρονου επιχειρηματία λέγοντας πως αυτές οι ημέρες ήταν εφιαλτικές.

«Δεν ξέραμε αν ζούσε ή όχι ο Μιχάλης. Δεν ξέραμε τι βίωνε και πώς ήταν. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα», επεσήμανε η κυρία Λεμπιδάκη σύμφωνα με το cretapost.gr

Παράλληλα, η μητέρα του επιχειρηματία ανέφερε πως έχουν αποφασίσει ως οικογένεια να γυρίσουνε σελίδα, να μην σκέφτονται τα όσα έγιναν εκείνους τους εφιαλτικούς μήνες.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς

Νωρίτερα κατέθεσε ο αδερφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Μανόλης ο οποίος περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις που είχε η οικογένεια με τους απαγωγείς.

Ο αδερφός του επιχειρηματία είχε αναλάβει το βάρος της ευθύνης για τις διαπραγματεύσεις και ήταν το πρόσωπο που έλαβε τα πρώτα γραπτά μηνύματα των απαγωγέων με τα οποία γνωστοποιούσαν στην οικογένεια την κράτηση του 54χρονου αλλά και τις απαιτήσεις τους προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο Μανόλης Λεμπιδάκης, περιέγραψε την αγωνία που έζησαν τα μέλη της οικογένειας, όλο αυτό το διάστημα και κυρίως από τις 17 Μαΐου 2018, οπότε με ένα δυσοίωνο SMS των απαγωγέων που έλεγε “χάσατε”, είχε διακοπεί κάθε επικοινωνία. Ωστόσο, ο ίδιος ο μάρτυρας επισήμανε ότι βαθιά μέσα του πίστευε πως ο αδελφός του ήταν ζωντανός και θα επέστρεφε κοντά τους.

«Κάποιος σας δασκαλεύει, δεν μας βοηθάτε»

Όπως την περασμένη Πέμπτη η πρόεδρος της έδρας έκανε παρατήρηση στον Μιχάλη Λεμπιδάκη, έτσι και αυτή τη φορά παρατήρησε τον αδελφό του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τις ερωτήσεις του Δικαστηρίου. Όταν ερωτηθείς πάνω σε μια λεπτομέρεια ο Μανόλης Λεμπιδάκης απάντησε «δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες», η πρόεδρος τον επέπληξε λέγοντάς του «δεν μας βοηθάτε, κάποιος σας δασκαλεύει, αλλά η κατάθεσή σας δεν είναι ουσιώδης».

Ένταση στη δίκη

Νωρίτερα, υπήρξε ένταση μεταξύ του Μιχάλη Λεμπιδάκη και ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων Διονύση Βέρρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους σε οξείς τόνους, λόγω της συχνής αναφοράς του μάρτυρα στα δημοσιεύματα του τύπου κατά την πολύμηνη απαγωγή του. Ο κ. Λεμπιδάκης απευθυνόμενος στον γνωστό δικηγόρο παρατήρησε ότι το «ύφος του είναι επιθετικό». 

Η διακοπή στη διαδικασία ήταν ολιγόλεπτη προκειμένου να εκλείψει η ένταση από την ατμόσφαιρα και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η κατάθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter