Συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τη φωτιά δεν την αντιλήφθηκε κανείς – Θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια

Συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τη φωτιά δεν την αντιλήφθηκε κανείς – Θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια

Τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι εργαζόμενοι και ασθενείς όταν ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα στον δεύτερο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας που βρίσκεται η χειρουργική κλινική, σε θάλαμο με κλινοσκεπάσματα, περιέγραψε μια εργαζόμενη γιατρός στο νοσοκομείο, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το νοσοκομείο δεν «έχει σύστημα πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, πυρόσβεσης, και γενικού συναγερμού».

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε θάλαμο με κλινοσκεπάσματα στο Νοσοκομείο Νίκαιας (Video)

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή της η Χριστίνα Σεϊτοπούλου, τη φωτιά που ξέσπασε δεν την αντιλήφθηκε κανένας και ο καπνός έφτασε μέχρι τον διάδρομο του ισογείου! «Δεν ειδοποιηθήκαμε από κανέναν», γράφει χαρακτηριστικά.

Όπως περιγράφει η ίδια «κόσμος έτρεχε πανικόβλητος, ασθενείς κατέβαιναν από τις σκάλες μόνοι ή με τη βοήθεια του ελάχιστου νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς φώτα στην πλαϊνή σκάλα», όπως σχολιάζει, αλλά με τον φακό των κινητών. Φορεία και αναπηρικά αμαξίδια έπρεπε να απομακρυνθούν, ενώ άλλους ασθενείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, τους σήκωσαν στα χέρια.

Αρχικά πήγαν στην είσοδο, μετά στα ΤΕΠ, την ώρα που μεταξύ των ασθενών υπήρχαν και χειρουργημένοι άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. «Επικράτησε πανικός γιατί ο καπνός ήταν πολύ πυκνός, ποιο σχέδιο εκκένωσης, εδώ θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Από τύχη ζούμε σε αυτήν την χώρα, και δεν μας αξίζει, έχουμε δικούς μας ανθρώπους να μας περιμένουν στα σπίτια μας, οι ανήμποροι ασθενείς μας, οι μανάδες και οι πατεράδες σας, τα παιδιά σας, η φωτιά μπορεί να έσβησε, τα προβλήματα όμως πρέπει να λυθούν άμεσα, και γρηγορώ…» καταλήγει η ίδια.

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

«Επειδή πολλά θα ακουστούν και θα γραφτούν, η αλήθεια είναι μια, ότι το νοσοκομείο μας δεν έχει σύστημα πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, πυρόσβεσης, και γενικού συναγερμού, πήρε φωτά ο δεύτερος όροφος και δεν καταλάβαμε τίποτα, δουλεύαμε κανονικά. .. μέχρι τα μέσα του διαδρόμου του ισογείου ήρθε η κάπνα, στις μύτες μας, με κλειστές πόρτες και παράθυρα κάτω από την μάσκα κ95, άλλοι συνάδελφοι ήταν στο υπόγειο , στα δωμάτια τους για λίγη ώρα ύπνου, και ξύπνησαν απο την κάπνα, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος, ασθενείς κατέβαιναν απο τις σκάλες, μονοί τους η με τη βοήθεια των ελαχιστότατων νοσηλευτών, βοήθησα όσους μπορούσα, δεν υπήρχε και φως στην πλαϊνή σκάλα, με τον φακο του κινητού κατέβαιναν, δεν ειδοποιηθήκαμε απο κανέναν, επαναλαμβάνω, φορεία και αναπηρικά αμαξιδια, άλλους τους σήκωσαν στα χέρια, γέμισε η είσοδος του νοσοκομείου, μετά μεταφερθήκαν στα ΤΕΠ, άνθρωποι χειρουργημένοι, μετά διακομιστήκαν σε άλλα νοσοκομεία, επικράτησε πανικός γιατί ο καπνός ήταν πολύ πυκνός, ποιο σχέδιο εκκένωσης, εδώ θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια, ιδίως στους κοιτώνες, στον υπέρηχο, στα εργαστήρια, όπου τα πάντα είναι ερμητικά κλειστά, λογω της θερμοκρασίας, για να λειτουργούν τα μηχανήματα, δεν ξέρω όντως από τύχη ζούμε σε αυτήν την χώρα, και δεν μας αξίζει, έχουμε δικούς μας ανθρώπους να μας περιμένουν στα σπίτια μας, οι ανήμποροι ασθενείς μας, οι μανάδες και οι πατεράδες σας, τα παιδιά σας, η φωτιά μπορεί να έσβησε, τα προβλήματα όμως πρέπει να λυθούν άμεσα, και γρηγορώ…»

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Λίγη ώρα μετά τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πυρκαγιά εξερράγη την 17/08/23 και ώρα 02:30 π.μ., σε άδειο θάλαμο της Β’ Χειρουργικής Κλινικής , στον 2ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο στο οποίο δεν νοσηλεύονταν ασθενείς , αλλά υπήρχαν κλινοσκεπάσματα και ο στατικός εξοπλισμός.

Η έκρηξη φλόγας έγινε αντιληπτή από το νοσηλευτικό προσωπικό υπηρεσίας και αμέσως (02:31) ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κινητοποίησε ισχυρή δύναμη με Πυροσβέστες και οχήματα, οπότε η πυρκαγιά περιορίστηκε και κατασβέστηκε, χωρίς να επεκταθεί σε λοιπούς χώρους του Νοσοκομείου.

Για λόγους ασφαλείας, (29) ασθενείς, που νοσηλεύονταν σε θαλάμους Κλινικών του 2ου ορόφου, μεταφέρθηκαν από το προσωπικό στα ΤΕΠ.

Για προληπτικούς λόγους, μετακινήθηκαν επίσης (26) ασθενείς (περιπατητικοί) από θαλάμους του 1ου ορόφου σε εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Η ολοκλήρωση κατάσβεσης πραγματοποιήθηκε την 04:35 ώρα. Δεν υπήρξε τραυματισμός ή περιστατικό με αναπνευστικά προβλήματα ασθενούς. Όλοι οι ασθενείς, που είχαν πρόσκαιρα απομακρυνθεί, μεταφέρθηκαν σε δωμάτια Κλινικών του Νοσοκομείου και παρακολουθούνται κανονικά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter