Συγκλονίζει ο μάρτυρας στη δίκη Φιλιππίδη: «Της έστελνε χυδαία μηνύματα στο κινητό»

Συγκλονίζει ο μάρτυρας στη δίκη Φιλιππίδη: «Της έστελνε χυδαία μηνύματα στο κινητό»

Καταθέσεων συνέχεια στη δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, με τον μάρτυρα, ηθοποιό και φίλο γυναίκας που κατήγγειλε απόπειρα βιασμού το 2011 να εξιστορεί στον εισαγγελέα το τι συνέβη. Μιλώντας για την δεύτερη καταγγέλλουσα, σημείωσε:  «Τα χρόνια που τη γνωρίζω μπορώ να πω ότι είναι συνεσταλμενη, ντροπαλή, θέλει να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους φίλους της και τους γνωστούς της. Δεν έχει προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη μου και δεν έχω αντιληφθεί ποτέ να μου λέει ψέματα».

Ο ηθοποιός και φίλος της γυναίκας που έχει καταγγείλει βιασμό από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ανέφερε το πώς έμαθε για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της:

«Γνωριστήκαμε το 2004 με την καταγγέλουσα, ήμασταν συμφοιτητές στη δραματική σχολή. Τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από μια πρόβα πήγαμε για καφέ. Όταν καθίσαμε χτύπησε το τηλέφωνό της και σηκώθηκε για να μιλήσει. Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν αλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δίκης μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου.

Όπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που τη φώναξε στο θέατρο ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει ένα ρόλο. Την οδήγησε στο καμαρίνι του και με σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί. Κάποια στιγμή τον απωθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτύπησε τα γόνατα της στην προσπαθεια της να φύγει. Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απογνωση. Ο Φιλιππίδης όταν της άνοιξε την πόρτα της είπε, “αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Μετά από επίμονες ερωτήσεις μου, μού είπε ότι ήταν ο Φιλιππίδης και ότι μόλις την είχε πάρει τηλέφωνο. Όσο συζητούσαμε, της έστειλε ο Φιλιππίδης ένα μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικο περιεχόμενο. Το μήνυμα αυτό το είδα, το διάβασα. Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με το Φιλιππιδη, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο ότι “ειναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πραγματα».

Απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα σχετικά με την αντίδρασή του, όταν έμαθε το τι συνέβη, ο μάρτυρας απάντησε: «Σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να την προτρέψω να το πει, έστω και τότε», ενώ στην ερώτηση γιατί η γυναίκα δεν είχε προχωρήσει τότε σε καταγγελία, σημείωσε: «Επέμενα ότι τέτοια πράγματα πρεπει να τα ξεμπροστιαζουμε. Αυτή επέμενε ότι φοβόταν και ντρεποταν και το είχε πει μόνο σε μια φίλη της».

Η δίκη συνεχίζεται και την Παρασκευή, με ερωτήσεις της υπεράσπισης στον ίδιο μάρτυρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter