Συγκλονίζει ο Τατσόπουλος για την περιπέτεια της υγείας του: «Ήταν θέμα λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες»

Συγκλονίζει ο Τατσόπουλος για την περιπέτεια της υγείας του: «Ήταν θέμα λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του έδωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα που ένιωσε αδιαθεσία ενώ ήταν καλεσμένος σε ζωντανή εκπομπή στον ALPHA.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» περιέγραψε τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα αλλά και πώς νιώθει σήμερα και τις σκέψεις που κάνει.

«Ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά στον αέρα της εκπομπής αλλά δεν είχα εμπειρία από τέτοιο πόνο» είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος και πρόσθεσε:

«Εκ των υστέρων μου είπαν ότι η επίσημη ορολογία για αυτό που μου συνέβη, ο οξύς διαχωρισμός ανευρύσματος ανιούσας αορτής, ένας παράλληλος χαρακτηρισμός περιλαμβάνει τη λέξη ξιφίδιο. Νιώθεις μια μαχαιριά στην καρδιά, η οποία αντανακλάται κιόλας, αντικατοπτρίζεται στην πλάτη. Πολύ δυνατή μαχαιριά, πολύ έντονη και ταυτόχρονα πολύ σύντομη».

Μάλιστα ο ίδιος είπε πως αφότου τελείωσε το περιστατικό ο πρώην βουλευτής εξακολουθούσε να βρίσκεται ξαπλωμένος στο πλατό της εκπομπής ενώ οι παρουσιαστές προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τον κόσμο και να συνεχίσουν την τηλεοπτική μετάδοση.

Για τις στιγμές που έζησε μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε:

«Η Ελένη, η γυναίκα μου, είπε πως μόλις με είδε είχε την εντύπωση πως κάποιος με είχε καταβρέξει με ένα λάστιχο. Ήταν ιδρώτας. Η πίεσή μου είχε πέσει στο πάτωμα. Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο επικεφαλής καρδιοχειρουργός, είπε ότι η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4. Αυτό σημαίνει πως ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες από τις οποίες πρέπει να σου πω, ο θάνατος δεν ήταν και η σημαντικότερη».

«Νομίζω ότι έπαιξε κλειδί και δεν μπορώ παρά να εκδηλώσω την ευγνωμοσύνη μου στον Δημήτρη Λυμπεριάδη. Έπρεπε να πάρει μια σειρά από αποφάσεις σε χρόνο μηδέν. Είπε πρέπει να μπει αμέσως σε χειρουργείο» πρόσθεσε ο Πέτρος Τασόπουλος.

Ο χειρούργος άρχισε την εγχείρηση ενώ ακόμα προσπαθούσαν να τον κοιμίσουν. Ερωτηθείς αν κατάλαβε τίποτα είπε: Κοίτα, και αν το κατάλαβα το κατάλαβα για τόσα λίγα δεύτερα, που είναι τόσο μεγάλο το σοκ εκείνη τη στιγμή… κάτω από καταστάσεις τρομερού πόνου ένας δευτερεύων πόνος μπορεί να περάσει και απαρατήρητος.

Τέλος, ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε πως από όλη αυτή την ιστορία ένιωσε ότι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία.

«Αφού, τυπικά τουλάχιστον, δεν είμαι καρδιοπαθής αυτή τη στιγμή, έχω θεραπευτεί και βρίσκομαι στο στάδιο της αποκατάστασης, έχω περάσει τους μεγάλους σκοπέλους και υφάλους της εγκεφαλικής ανεπάρκειας, νιώθω ότι κάποιος μου λέει: Ωραία, σβήσε τώρα, σβήνουμε τα 60, ξανά ξεκινάμε από την αρχή. Όλα αυτά που θεωρούμε κοινό τόπο, το οξυγόνο υπάρχει, το νερό υπάρχει, όλα τα αγαθά υπάρχουν, ε, καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξανασκεφτόμαστε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter