Συγκλονίζει την Ιταλία η αυτοκτονία 20χρονου λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Συγκλονίζει την Ιταλία η αυτοκτονία 20χρονου λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Συγκλονίζει όλη την Ιταλία η αυτοκτονία του εικοσάχρονου Σεΐντ Βιζίν, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και είχε υιοθετηθεί από μικρή ηλικία στην Ιταλία. Επί δυο χρόνια είχε παίξει στην ομάδα νέων της Μίλαν, αλλά πριν από λίγο καιρό είχε αποφασίσει να αφιερωθεί στις σπουδές του.

Σύμφωνα με όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύριο ρόλο στην αυτοκτονία του Σεΐντ, έπαιξε ο ρατσισμός πολλών ανθρώπων με τους οποίους ερχόταν σε επαφή. Σε γράμμα προς τους φίλους του και την ψυχολόγο του, ο εικοσάχρονος νέος είχε αποκαλύψει τον πόνο και την απογοήτευσή του, τονίζοντας μεταξύ των άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός με αγαπούσαν όλοι. Όλοι μου απευθύνονταν με σεβασμό και περιέργεια. Τώρα είναι σαν να ανατράπηκαν όλα. Είχα καταφέρει να βρω δουλειά, αλλά αναγκάστηκα να την εγκαταλείψω διότι πολλοί άνθρωποι -ιδίως ηλικιωμένοι- δεν ήθελαν να τους εξυπηρετήσω και με θεωρούσαν και υπεύθυνο για το ότι πολλοί Ιταλοί νέοι (λευκοί) δεν βρίσκουν δουλειά». Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, τα λόγια αυτά αποτελούν και την πραγματική διαθήκη του αυτόχειρα νέου.

«Μια χώρα η οποία ωθεί έναν νέο σε αυτή την ακραία πράξη, είναι μια χώρα που χρεοκόπησε», υπογράμμισε ο πρώην παίκτης της Γιoυβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Κλάουντιο Μαρκίζιο.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελό του και την όρεξη για ζωή που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Ήταν ένας φίλος, ένα παιδί σαν και εμένα», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ιταλίας, Τζανλουίτζι Ντοναρούμα.

Θρήνος στην κηδεία

Σήμερα το απόγευμα, στην πόλη Νοτσέρα Ινφεριόρε -στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης- τελέστηκε η κηδεία του εικοσάχρονου πρώην ποδοσφαιριστή Σεΐντ Βιζίν, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στο διαμέρισμά του.

Eίχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και είχε υιοθετηθεί από Ιταλούς γονείς όταν ήταν επτά ετών. Έπαιξε στην ομάδα του Μπενεβέντο και στην ομάδα νέων της Μίλαν, αλλά τελικά, αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα του ποδοσφαιριστή. Φίλοι του Σεΐντ διάβασαν την σκληρή επιστολή-καταγγελία του, κατά του ρατσισμού.

«Όπου και να πάω, νιώθω πάνω μου τα βλέμματα αποστροφής, σκεπτικισμού, γεμάτα φόβο των ανθρώπων. Μέσα μου άλλαξε κάτι. Σαν να ντρέπομαι που είμαι μαύρος, σαν να φοβάμαι ακόμη και μην με θεωρήσουν μετανάστη. Σαν να πρέπει να αποδείξω στους ανθρώπους οι οποίοι δεν με ξέρουν ότι είμαι σαν και αυτούς: Ιταλός και άσπρος», είχε γράψει ο νεαρός πρώην αθλητής.

Ο πατέρας του, όμως, δήλωσε πριν λίγο ότι, παρά την επιστολή αυτή, θεωρεί ότι οι λόγοι που ώθησαν τον γιό του στο να βάλει τέλος στη ζωή του, δεν σχετίζονται με τον ρατσισμό. Τόνισε, επίσης, ότι «το παιδί του ήταν ένας ευαίσθητος και εξαιρετικός άνθρωπος», χωρίς να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter