Σύγκρουση ταχύπλοων στο Πόρτο Χέλι – Δύο νεκροί, φόβοι για περισσότερους

Σύγκρουση ταχύπλοων στο Πόρτο Χέλι – Δύο νεκροί, φόβοι για περισσότερους

Ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι δύο ταχύπλοα σκάφη συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί. 

Μέχρι τώρα 10 άνθρωποι έχουν διασωθεί ενώ στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί διασωληνωμένη μία 70χρονη η κατάσταση της οποίας κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.

Άγνωστο παραμένει το αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Όπως αναφέρει το λιμενικό η σύγκρουση σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή Θυνί στον Αργολικό κόλπο στον Δήμο Ερμιονίδας ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα τουριστικό σκάφος (θαλαμηγός) στο οποίο φέρεται να επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) συγκρούστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες με ένα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, με αποτέλεσμα τη βύθιση του δεύτερου.

Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα που είναι σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους.

Τέσσερα πλοία του Λιμενικού και άλλα παραπλέόντα σκάφη ιδιωτών σπεύδουν στο σημείο.

Τι έδειξε η πρώτη αλκομέτρηση

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες και τρείς γυναίκες) που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου αναμένεται να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση των σκαφών αναμένονται στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών προκειμένου να ερευνήσουν τη θαλάσσια περιοχή για τυχόν άλλον αγνοούμενο που μπορεί πιθανόν να επέβαινε στο ξύλινο αλιευτικό σκάφος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, «ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή «ΘΥΝΙ» Αργολίδας».

«Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους», προσθέτει και συνεχίζει:  «Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter