Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Χίο – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού (Videos)

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Χίο – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού (Videos)
Screenshot/YouTube

Καλά στην υγεία τους είναι τα μέλη του πληρώματος των δύο φορτηγών πλοίων που συγκρούστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στο φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα ως πλήρωμα και στο έτερο φορτηγό πλοίο 19 άτομα πλήρωμα. Πρόκειται συγκεκριμένα για το φορτηγό πλοίο «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου με 13μελές πλήρωμα και το «Potentia» σημαίας Σιγκαπούρης με 19μελές πλήρωμα. Όπως αναφέρουν πηγές του Λιμενικού Σώματος που επικαλείται το Mega, τα πλοία είναι χωρίς φορτίο και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισής τους. Μέσα στο πρώτο πλοίο επιβαίνουν τούρκοι πολίτες. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι καλές.

Στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έσπευσαν επτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία ελικόπτερα σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέοντα πλοία.

Επί του πλοίου σημαίας Βανουάτου, καταβιβάσθηκε διασώστης του Λιμενικού από το δεύτερο ελικόπτερο σούπερ πούμα που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το «ΑΝΤ» συνοδευόμενο από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές για την παροχή βοήθειας, ενώ πληροφορίες του Mega ανέφεραν νωρίτερα ότι στην θαλάσσια περιοχή κατήλθε και το τουρκικό αεροπλανοφόρο. Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πλήρωμα του «Potentia» ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει δύο ρυμουλκά από Πειραιά και Λαύριο προκειμένου να συνδράμουν στην παροχή βοήθειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter