Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για το νομοσχέδιο- έκτρωμα Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για το νομοσχέδιο- έκτρωμα Κεραμέως για τα ΑΕΙ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: "Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις", Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022. (EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έχει φέρει την κυβέρνηση «απέναντι» στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Η συζήτηση του νομοθετήματος αναμένεται να αποτελέσει μία μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη αφού κατά την διήμερη διαδικασία αναμένεται να μιλήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, καταγγέλλοντας σωρεία παραβάσεων στο νομοσχέδιο, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και την έκθεση-κόλαφο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Μετά από σύντομες τοποθετήσεις βουλευτών, αλλά και της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, η ένσταση απορρίφθηκε.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μόνον με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter