Σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα: Αναφορές για πολλούς αγνοούμενους – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα: Αναφορές για πολλούς αγνοούμενους – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων κοντά στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ της Βόρειας Θάλασσας σημειώθηκε στις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι είδους εμπορεύματα μετέφεραν τα δύο πλοία, ούτε έχουν αναφερθεί τα αίτια της σύγκρουσης. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ, με τα κύματα στη θάλασσα να φθάνουν τα τρία μέτρα σε ύψος.

Ένας άνθρωπος διασώθηκε από τη θάλασσα και λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άλλων, όπως ανακοίνωσε η κεντρική διοίκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα, από το Κουξχάφεν της βορειοδυτικής Γερμανίας.

Οι αρχές δήλωσαν ότι «θεωρούν» ότι το μικρότερο από τα δύο πλοία, το «Verity», με μήκος 91 μέτρα και πλάτος 14 μ., βυθίστηκε. Το πλοίο αυτό, με βρετανική σημαία, έπλεε από τη Βρέμη στην αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ.

Το δεύτερο πλοίο, μήκους 190 μέτρων και πλάτους 29 μ., το «Polesie», νηολογημένο στις Μπαχάμες, έπλεε από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου προς τη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο.

Το «Polesie», με 22 επιβαίνοντες, δεν έχει βυθιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το κρουαζιερόπλοιο «Iona», με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, βρίσκεται επίσης στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και προσφέρει τη βοήθειά του στις έρευνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter