Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών – «Είδαμε το χάος, παντού φλόγες»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών – «Είδαμε το χάος, παντού φλόγες»

Στο πένθος βυθίστηκε η χώρα από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, με διασωθέντες επιβάτες να περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν το βράδυ της Τρίτης.

«Οι εικόνες που αντίκρισα μόλις βγήκα από το βαγόνι ήταν απίστευτες, τραγικές. Είδα παντού φλόγες, είχαν λιώσει κομμάτια μεταλλικά από τα βαγόνια και πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, δεν πρόλαβαν να βγουν έξω», δήλωσε επιβάτης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζοντας ότι από καθαρή τύχη είναι ζωντανός καθώς η θέση του ήταν στο δεύτερο βαγόνι, που τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο τελικά κάθισε στο πέμπτο βαγόνι.

«Τα έχασα στην αρχή, όπως και οι περισσότεροι επιβάτες, αλλά προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου για να βοηθήσω τους συνεπιβάτες μου να βγουν από το βαγόνι. Όλοι γίναμε ένα για να βοηθήσουμε», περιέγραψε συγκινημένος. «Πολλοί δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί, διότι κοιμόντουσαν. Κι εγώ κοιμόμουν και με τάραξε ένα απότομο φρενάρισμα. Αργότερα, όμως, όταν συνειδητοποιήσαμε τι έγινε, προσπαθήσαμε να βγούμε από το βαγόνι και όταν τα καταφέραμε, είδαμε το χάος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γυναίκες έκλαιγαν, φώναζαν και ευτυχώς κάποιος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και βγήκαμε καθώς είχε πολύ καπνό. Προσπάθησαν να πλησιάσω στα πρώτα βαγόνια και ήταν όλα μια μάζα», ανέφερε ένας άλλος από τους διασωθέντες.

«Δεν θυμάμαι τίποτα, ακολούθησα δύο παιδιά και βγήκα, έσπασαν τα τζάμια», ανέφερε μία νεαρή κοπέλα, η οποία έβγαινε ελαφρά τραυματισμένη από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter