Συγχαρητήρια Κοντονή στους φυλακισμένους μαθητές που παρά τις αντίξοες συνθήκες πέτυχαν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συγχαρητήρια Κοντονή στους φυλακισμένους μαθητές που παρά τις αντίξοες συνθήκες πέτυχαν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με ανακοίνωση του,ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , Σταύρος Κοντονής, συγχαίρει τους κρατούμενους μαθητές από τα πέντε καταστήματα κράτησης, που εισήχθησαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τους καθηγητές τους.

” Η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης στους κρατούμενους -τονίζει ο υπουργός- και η υλοποίηση εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, με στόχο την ομαλή επανένταξη, αποτελεί πάγια δέσμευση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε άοκνα την προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών κράτησης, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση, στο πλαίσιο άσκησης της αντεγκληματικής πολιτικής”.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια από τις φυλακές της χώρας. Κατά την περσινή χρονιά, τέσσερις ήταν οι υποψήφιοι από το Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα,που κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2003 δε που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ 20 κρατούμενοι μαθητές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter